luni, iulie 15, 2024

Primăria Sectorului 6 a depus cerere pentru finanțarea lucrărilor la Colegiul Tehnic de Poștă și Telecomunicații „Gh. Airinei”

Din OrasPrimăria Sectorului 6 a depus cerere pentru finanțarea lucrărilor la Colegiul Tehnic de Poștă și Telecomunicații „Gh. Airinei”

Lucrările la Colegiul Tehnic de Poștă și Telecomunicații „Gh. Airinei” (PTTR) din Sectorul 6 sunt programate să înceapă, cel mai probabil, în 2025. În prezent, se elaborează studiul de fezabilitate. Administrația locală a anunțat că are deja conceptul pentru viitorul campus școlar și urmează să obțină și finanțarea necesară.

„Vești importante despre Colegiul Tehnic de Poștă și Telecomunicații „Gh. Airinei” (PTTR)! Avem conceptul viitorului campus școlar și vom avea și finanțarea”, a transmis PS6 într-o postare pe Facebook.

Primăria Sectorului 6 a transmis că a depus o cerere de finanțare în valoare de 45,7 milioane de euro prin Programul național „Școli sigure și sănătoase”, inițiat de Ministerul Dezvoltării. Această sumă va acoperi costurile pentru reconstruirea Colegiului PTTR. Toate cele cinci clădiri ale campusului vor fi „nZEB” – cu un consum de energie foarte redus și un impact minim asupra mediului.

Proiectul a fost adoptat joi, 27 iunie, de către Consiliul Local Sector 6, la propunerea primarului Ciprian Ciucu.

Lucrările ar putea începe în 2025. În prezent, se elaborează studiul de fezabilitate.

„Iar astăzi, colegii de la Proiectare 6, directorul de la Direcția de Fonduri Externe, împreună cu edilul, au mers în fața profesorilor ca să le prezinte conceptul”.
„V-am promis că ne ocupăm de acest proiect și am făcut-o. Am venit în fața dumneavoastră cu un concept gândit de Proiectare 6, compania Primăriei care se ocupă de conceptele tuturor proiectelor din Sectoru l6. Au fost tot felul de zvonuri, iată că se infirmă toate. PTRR va deveni cel mai mare și modern campus preuniversitar din țară. Dacă aveți propuneri, sugestii cu privire la funcțiuni, le așteptăm în următoarele două săptămâni. După care, ne apucăm de planul urbanistic de detaliu, studiul de fezabilitate și avize. În septembrie, vrem să fie gata. Ceea ce promit facem și mulțumesc echipei mele pentru profesionalism!”, a declarat Ciprian Ciucu la dezbatere.

PTTR va dispune de bazin de înot, terenuri de sport (inclusiv pe acoperiș), 70 de săli de clasă, ateliere de practică, laboratoare de 60 mp, cantină, sală de mese, sală de conferințe, centru de informare, zone de recreere, cămin, locuri de parcare și alte facilități. În prezent, elevii își desfășoară orele la Școala „Sf. Calinic de la Cernica”, recent reabilitată. Vechea clădire nu este sigură, având risc seismic de gradul 1.

„Deși a fost consolidată în trecut, lucrările de atunci nu au fost făcute bine, iar copiii nu ar fi fost în siguranță acolo”, spune administrația locală.

Vezi si alte articole...