miercuri, iunie 25, 2025

Primăria Sectorului 6: „Am mai eliberat un trotuar de chioșc amplasat abuziv”

Din OrasPrimăria Sectorului 6: "Am mai eliberat un trotuar de chioșc amplasat abuziv"

Administrația locală anunță o acțiune remarcabilă după 31 de ani: un chioșc ilegal de pe strada Fabricii din Sectorul 6 a fost demolat. Poliția Locală S6 a emis dispoziția acum două săptămâni, iar astăzi chioșcul a fost demolat.

„Nimeni nu l-a văzut timp de 31 de ani! Am mai eliberat un trotuar de chioșc amplasat abuziv! De 31 de ani stătea în calea pietonilor! În urmă cu două săptămâni, Poliția Locală Sector 6 a emis dispoziția, iar astăzi a fost demolat!”, transmite Primăria Sectorului 6 într-o postare pe Facebook.

Chioșcul de pe strada Fabricii era o construcție neîngrijită și degradată, situată sub pasajul pietonal de la Lujerului. Ocupând aproximativ 22 de metri pătrați, chioșcul fusese abandonat de ani de zile și ocupa ilegal trotuarul. De asemenea, nu avea un contract de cesiune cu Primăria Capitalei. Administrația locală a anunțat că echipele ADPDU S6 vor reamenaja zona.

„Constant și sigur reparăm prostiile din ultimii 30 de ani și ne luam orașul înapoi. Astăzi desființăm chioșcul de pe str. Fabricii, plasat sub pasarela de trecere dinspre Virtuții spre Fabricii. Nu vă opriți din a semnala pe unde mai sunt astfel de improvizații”, a transmis primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Primăria Sectorului 6 (PS6) afirmă că, în ultimii trei ani și jumătate, au fost desființate aproape 100 de chioșcuri insalubre. Cele mai multe se aflau în zona stațiilor de metrou și în diverse locuri din cartierele Militari și Drumul Taberei. De asemenea, au fost demolate chioșcuri din Giulești și Crângași. Toate acestea aveau destinație comercială.

„Chioșcurile de ziare și de flori, autorizate de Administrația Comercială Sector 6, sunt schimbate cu unele moderne, din sticlă, unicat în România. Noile construcții vor putea face doar comerț reglementat cu presă, carte și reviste, amintește administrația locală”.

Procedura de demolare este birocratică, explică PS6. Polițiștii locali trebuie să identifice locațiile și să emită o înștiințare cu termen de 72 de ore pentru desființare.

După expirarea termenului, polițiștii verifică dacă proprietarul s-a conformat. În caz contrar, se întocmește un referat și o dispoziție, conform art. 33 din legea nr. 50/91 actualizată. Dispoziția este adusă la cunoștința deținătorului construcției, urmată de demolarea propriu-zisă.

Vezi si alte articole...