miercuri, februarie 21, 2024

Primăria Sectorului 6 oferă gratuit saci cu sare pentru dezghețarea treptelor și aleilor din fața blocurilor

Din OrasPrimăria Sectorului 6 oferă gratuit saci cu sare pentru dezghețarea treptelor și aleilor din fața blocurilor

Având în vedere că străzile, bulevardele și în special a aleile din jurul blocurilor au înghețat în această perioadă, Primăria Sectorului 6 a transmis că asociațiile de proprietari au posibilitatea să obțină saci cu clorură de sodiu (sare) pe care să-i utilizeze pentru topirea gheții. Acești saci sunt oferiți gratuit. Temperaturile scăzute înregistrate în București în ultimele zile au provocat formarea de gheață pe suprafețele publice, transformând arterele în veritabile zone patinoar, obligând cetățenii să circule cu mare atenție pentru a evita accidentele.

În sprijinul asociațiilor de proprietari din zona administrată, Primăria Sectorului 6 a anunțat că pune la dispoziție saci cu clorură de sodiu (sare) pentru a ajuta la dezghețarea treptelor și aleilor din fața blocurilor. Mesajul transmis de administrația publică este următorul:

„În atenția asociațiilor de proprietari!

Pentru treptele și aleile din fața blocurilor, vă oferim gratuit saci cu clorură de sodiu”.

Cei interesați pot ridica sacii de clorură de sodiu de la sediul Administrației Domeniului Public și Dezvoltării Urbane Sector 6, în conformitate cu următorul program:

De luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 15:00.

Adresa exactă este: Aleea Valea Boteni 2A.

Conform prevederilor legale, atât persoanele fizice, cât și cele juridice sunt obligate să îndepărteze zăpada, gheața sau țurțurii care se formează în timpul sezonului rece.

„Conform art. 12 din Anexa 1 a HCGMB 120/2010, atât persoanele fizice, cât și persoanele juridice „au obligația ca pe timp de iarnă să îndepărteze țurțurii de gheață formați la nivelul acoperișului imobilului/construcției, să curețe, în maximum 24 de ore după încetarea ninsorii, zăpada depusă și gheața formată de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau își desfășoară activitatea, a sediilor de firme, curților și terenurilor deținute”.

Vezi si alte articole...