miercuri, mai 29, 2024

Primăria Sectorului 6 promite reabilitarea parcului din fața cinematografului Giulești, piața și spațiile publice adiacente

Din OrasPrimăria Sectorului 6 promite reabilitarea parcului din fața cinematografului Giulești, piața și spațiile publice adiacente

Pe pagina de Facebook, Primăria Sectorului 6 anunță planurile de regenerare a zonei Giulești. Administrația publică promite reabilitarea parcului din fața cinematografului Giulești, a pieței și a spațiilor publice învecinate. Aceste lucrări fac parte dintr-un proiect realizat în colaborare cu Banca Mondială.

„Avem un proiect, împreună cu Banca Mondială, ce presupune reabilitarea parcului din fața cinematografului Giulești, a pieței și spațiilor publice adiacente”.

Datorită atribuirii cinematografului către Sectorul 1, parcul din fața acestuia intră în sfera administrativă a Primăriei Sectorului 6. Prin urmare, Sectorul 6 își exprimă dorința de a prelua administrarea clădirii cu scopul de a o reabilita.

„Acum, totul este în paragină, în frunte cu cinematograful Giulești, părăsit de mai bine de 20 de ani. În 2018, din cauza unei hotărâri judecătorești ciudate, cinematograful a fost atribuit Sectorului 1. Asta în timp ce parcul din fața acestuia este al Sectorului 6. Ne dorim să luăm în administrare Cinematograful Giulești, pentru a-l reabilita și integra în noua amenajare”.

Primăria Sectorului 6 a prezentat și planurile pentru lucrările care urmează să fie realizate în această zonă, după cum urmează:
Spațiile verzi neglijate, cu alei deteriorate și clădirea care a devenit un focar de infecție, vor fi transformate într-un centru de recreere, oferind locuri de joacă pentru copii, un skate park, alei înconjurate de copaci și flori, precum și mobilier urban modern și de calitate. Clădirea cinematografului va fi complet reabilitată și transformată într-un centru multicultural, cu condiția ca Primăria Sectorului 6 să reușească să preia administrarea ei de la Primăria Sectorului 1. Piața Giulești II va fi, de asemenea, amenajată cu pavaj și o zonă acoperită.

 

Vezi si alte articole...