miercuri, octombrie 4, 2023

Primăria Sectorului a început curățenia pe terenul Fazei 3 al Parcului Liniei

Din OrasPrimăria Sectorului a început curățenia pe terenul Fazei 3 al Parcului Liniei


Primăria Sectorului 6 a informat că în zona străzii Liniei, unde urmează să fie amenajată Faza 3 a Parcului Liniei, s-a descoperit și adunat o mare cantitate de moloz, acoperită cu pământ, cauciucuri, gunoi menajer și alte obiecte vechi.

Vegetația a crescut atât de mult încât a depășit înălțimea unei persoane. Camioane întregi au fost încărcate cu deșeurile colectate din acea zonă. Primăria Sectorului 6 afirmă că această zonă nu a fost curățată de peste 30 de ani, de când calea ferată industrială nu mai este funcțională.

Vă dați seama ce s-a putut strânge în peste 30 de ani!

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a inspectat personal zona și a solicitat igienizarea acesteia, chiar dacă lucrările la Faza 3 a Parcului Liniei sunt planificate să înceapă în 2024. Aceste lucrări vor fi demarate odată ce litigiul dintre CFR și proprietarul privat al uneia dintre căile ferate va fi rezolvat în instanță.

Primăria Sectorului 6 a publicat imagini înainte și după curățarea terenului. Acțiunea de curățare continuă, iar în prezent a fost curățat un hectar. Pe pagina de Facebook, PS6 a anunțat că igienizarea va continua în Sectorul 6, în special în cartierele Militari și Drumul Taberei, în microzonele 15, 13 și 12 (în această ordine).

Astfel, personalul Direcției Servicii Publice și Administrației Domeniului Public și Dezvoltării Urbane Sector 6 va curăța trotuarele, carosabilul, mobilierul urban, indicatoarele, stațiile de autobuz și stâlpii. Aceștia vor acționa în zilele de joi, vineri și sâmbătă în următoarele zone:

  • Joi, 8 iunie: Microzona 15, zona delimitată de Valea Lungă, strada Vistiernicul Stavrinos, Bd. Iuliu Maniu, Moinești, strada Liniei, strada Valea Lungă. Se va curăța trotuarul de-a lungul Valei Lungi, între strada Liniei și strada Gândacului, în ambele sensuri.
  • Vineri, 9 iunie: Microzona 13, zona delimitată de Bd. Timișoara, strada Lujerului, strada Liniei, strada Minodora. Se va acționa pe trotuar și pe prima bandă a Bd. Timișoara, de la strada Lujerului până la strada Leaota.
  • Sâmbătă, 10 iunie: Microzona 12, zona delimitată de Bd. Iuliu Maniu, Bd. Doina Cornea, Bd. Timișoara, strada Lujerului. Se va spăla trotuarul și prima bandă a Bd. Timișoara, de la Bd. Doina Cornea până la strada Lujerului.

Vezi si alte articole...