sâmbătă, aprilie 13, 2024

Droguri în showbiz. Natalia Mateuț, audiată la DIICOT

Natalia Mateuț, starleta de la Xtra Night...

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul de la Mangalia. Ce urmează acum

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul...

Primăria Timişoara a achitat ultima tranşă din datoria istorică a COLTERM către EON – 284.238 lei

EconomiePrimăria Timişoara a achitat ultima tranşă din datoria istorică a COLTERM către EON - 284.238 lei

”Municipalitatea a plătit ultima tranşă a datoriei istorice a societăţii de termoficare către furnizorul E.ON. Prin achitarea sumei de 284.238 lei se încheie o lungă perioadă în care datorii către E.ON, neplătite de ani de zile, au fost achitate de primărie”, a anunţat, joi, Primăria Timişoara, într-un comunicat de presă.

Primarul Dominic Fritz a catalogat cazul ca fiind halucinant.

”Cazul este halucinant. În timp ce fosta administraţie Robu făcea tot felul de chermeze pe bani publici, a tras ţeapă companiei de gaz şi n-a plătit facturile. Ani de zile. Nu o factură, două. Nu le-au plătit nici măcar după ce furnizorul de gaz i-a dat în judecată şi a câştigat. În 2020, când am preluat mandatul, am negociat cu E.ON şi am ajuns la o înţelegere să plătim datoria în rate lunare. În total au fost peste 70 de milioane de lei. Azi, am scăpat de datorie”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

Potrivit datellor transmise de primărie, satoriile istorice ale COLTERM se ridicau la peste 72 de milioane de lei, reprezentând facturile neplătite de societatea de termoficare încă din anul 2013. Primăria a reuşit, în anul 2021, să obţină eşalonarea acestei datorii, în rate care au ajuns să însumeze aproape 3 milioane de lei pe lună. 

”În acest sezon, societatea de termoficare a avut stocuri suficiente de de cărbune şi gaze naturale, asigurând fără probleme căldura şi apa caldă pentru timişorenii racordaţi la sistemul centralizat”, a mai transmis municipalitatea.

Instituţia precizează că, în 2023, a acordat subvenţii pentru abonaţii COLTERM în valoare de 150 milioane lei. Tot anul trecut, Primăria Municipiului Timişoara a înlocuit 29 de kilometri de reţea secundară şi primară şi a modernizat 25 de puncte termice din oraş.

”Astfel, se reduc pierderile în reţea, creşte viteza de depistare şi precizia localizării avariilor, se elimină mai mult de jumătate din avariile înregistrate pe reţelele secundare şi se reduc costurile de întreţinere şi exploatare a reţelelor”, a mai transmis Primăria Timişoara.

 

Vezi si alte articole...