marți, mai 30, 2023

Primarul din Braşov afirmă că una din instituţiile subordonate CL a fost vizată de percheziţiile DNA: Avem zero toleranţă pentru corupţie. Sprijinim justiţia în orice demers de aflare a adevărului şi de mascare şi penalizare a corupţiei

EconomiePrimarul din Braşov afirmă că una din instituţiile subordonate CL a fost vizată de percheziţiile DNA: Avem zero toleranţă pentru corupţie. Sprijinim justiţia în orice demers de aflare a...

”Din informaţiile pe care le-am adunat până în acest moment, este vorba despre una dintre instituţiile subordonate Primăriei. Acolo au fost efectuate percheziţiile astăzi şi descinderea. Din punctul meu de vedere şi din punctul nostru de vedere, avem zero toleranţă pentru corupţie. Sprijinim justiţia în orice demers de aflare a adevărului şi de mascare şi penalizare a corupţiei”, a afirmat Allen Coliban, într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook.

El a menţionat că, în ultimii doi ani şi jumătate, a trimis către instituţiile abilitate mai multe sesizări pentru fapte de corupţie sau pentru suspiciuni de fapte de corupţie.

Primarul din Braşov a precizat că este vorba despre una dintre instituţiile subordonate Consiliului Local, nu despre Primăria municipiului Braşov, în sine.

”Asta înseamnă că instituţiile din subordine, ordonatori terţiari de credite, sunt cele care îşi derulează propriile proceduri de achiziţie”, a explicat el, menţionând că nu are mai multe informaţii deocamdată, fiind o anchetă în curs.

Procurorii DNA au făcut, joi, 16 percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţele Braşov, Ilfov şi Argeş, într-un dosar care vizează suspiciuni de corupţie în atribuirea unor contracte de achiziţii publice.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Braşov fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în cursul anului 2022, în legătură cu atribuirea preferenţială a unor contracte de achiziţii publice. Astfel, în urma obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au fost făcute percheziţii domiciliare la 16 adrese din municipiul Bucureşti şi judeţele Braşov, Ilfov şi Argeş, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi al Direcţiei Generale Anticorupţie.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro