sâmbătă, iulie 20, 2024

Primarul Radu Mihaiu îi învită pe cetățeni joi, 1 februarie 2024, la dezbaterea privind Bugetul Sectorului 2 pe anul curent

Din OrasPrimarul Radu Mihaiu îi învită pe cetățeni joi, 1 februarie 2024, la dezbaterea privind Bugetul Sectorului 2 pe anul curent

Primarul Radu Mihaiu le transmite cetățenilor invitația de a participa la dezbaterea privind Bugetul Sectorului 2 pentru anul 2024, ce va avea loc joi, 1 februarie 2024. Participanții au posibilitatea să se alăture atât fizic, la sediul Primăriei Sectorului 2, cât și online, printr-un link de conectare.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a informat că dezbaterea va începe la ora 16:00 și îi încurajează pe bucureșteni să participe activ, exprimându-și opiniile referitoare la alocarea bugetului pentru sector.

Cetățenii pot opta să participe în persoană, prezentându-se la sediul Primăriei Sectorului 2, sau pot alege varianta online, având acces la dezbatere prin intermediul unui link care va fi pus la dispoziție de către PS2.

„Fie că participați fizic la dezbatere (la sediul Primăriei Sectorului 2), fie că participați online (urmând să primiţi un link de conectare) este necesar să vă anunțați intenţia printr-un e-mail la adresa dezbateri.publice@ps2.ro”, a declarat PS2 într-o postare pe Facebook„.

Primăria Sectorului 2 a anunțat că cheltuielile totale pentru anul curent sunt estimate să depășească suma de 2,6 miliarde de lei.

„Anul acesta estimăm că vom avea cheltuieli totale de peste 2,6 mld. lei, resurse financiare ce vor fi folosite în interesul locuitorilor Sectorului 2”.

Bugetul de investiții va fi majoritar direcționat către îmbunătățirea infrastructurii școlare, locuințelor, străzilor și parcurilor, conform anunțului Primăriei Sectorului 2. Primarul Radu Mihaiu a precizat că suma de 600 de milioane de lei va fi alocată școlilor, dintre care 340 de milioane de lei vor fi investite în amenajarea sălilor de clasă, sălilor de sport moderne și în crearea curților mai primitoare.

De asemenea, bugetul va fi utilizat pentru finalizarea a patru grădinițe începute în anul precedent, inclusiv creșa cu 110 locuri de la Ion Vlad, care este programată să fie finalizată în luna septembrie, conform declarațiilor primarului.

Printre obiectivele viitoare se numără și anveloparea blocurilor, cu o alocare de peste 400 de milioane de lei pentru reabilitarea a 150 de blocuri din sector. De asemenea, se vor efectua investiții semnificative în infrastructura rutieră, cu reabilitarea a peste 80 de străzi, inclusiv 7 în Noul Centru Vechi, și revitalizarea zonei Piața Obor.

Primarul Sectorului 2 se arată optimist și anunță investiții în refacerea spațiilor verzi, cum ar fi Parcul Plumbuita și Parcul Național.

Vezi si alte articole...