miercuri, aprilie 17, 2024

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat reconstruirea Colegiului Național Grigore Moisil

Din OrasPrimarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat reconstruirea Colegiului Național Grigore Moisil

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat planul de reconstrucție a Colegiului Național Grigore Moisil. Clădirea veche a acestei instituții de învățământ din Sectorul 6 urmează să fie demolată, fiind încadrată în clasa de risc seismic de gradul II.

Gradul II de risc seismic indică faptul că în cazul unui cutremur major în București, elementele de compartimentare, scările etc., ar putea fi afectate, însă structura de rezistență a clădirii nu ar fi pusă în pericol. Având în vedere această situație, Primăria Sectorului 6 intenționează să demoleze vechea clădire și să construiască una nouă în locul ei. Ciprian Ciucu a comunicat că studiul de fezabilitate a fost aprobat în ziua de azi.

„La propunerea mea, Consiliul Local a aprobat astăzi studiul de fezabilitate si indicatorii tehnico – economici ai obiectivului de investiții “Desființare clădiri existente, construire imobile cu funcțiunea de liceu si spatii conexe, amenajare incinta si organizare executare lucrări aferente Colegiului National Grigore Moisil”.

De asemenea, în cadrul ședinței de marți, 20 februarie 2024, Consiliul Local a aprobat și depunerea cererii de finanțare pentru acest proiect. Primăria intenționează să finanțeze noua clădire cu fonduri europene. Valoarea totală propusă pentru această investiție este de 219,983,478.57 de lei, cu TVA inclus. Din această sumă: 20% vor proveni de la bugetul Sectorului 6, adică 43,996,695.71 de lei, 80% din Programul Regional București-Ilfov 2021-2027.

Primarul Ciprian Ciucu a dezvăluit că noua clădire pe care dorește să o construiască va avea un total de 32 de săli de clasă, dimensionate în funcție de necesități.

Noul Colegiul Național Grigore Moisil va fi dotat cu următoarele facilități:

Spații exterioare, incluzând curți amenajate cu mobilier urban, terase verzi și zonă pentru activități sportive, cum ar fi un teren de sport exterior cu marcaje multiple pentru baschet, tenis și handbal, precum și un teren pentru minibaschet și un amfiteatru în aer liber.

Spații interioare destinate recreației, incluzând 2 laboratoare de informatică, 2 laboratoare de fizică, 1 laborator de chimie, 1 laborator de biologie, 2 laboratoare Smart Lab dedicate informaticii, 1 laborator dedicat studiului limbilor străine moderne, un amfiteatru interior cu capacitate pentru 140 de persoane și o sală multifuncțională cu o capacitate de 145 de persoane.

Un centru de documentare și informare (CDI) care va include o bibliotecă, o sală pentru conferințe, workshop-uri etc., precum și o zonă administrativă de birouri.

Dotări medicale, cum ar fi un cabinet medical și izolator, un cabinet stomatologic și un cabinet de psihoterapie.

O sală de sport interioară cu teren multisport, vestiare și gradene.

5 adăposturi de protecție civilă, fiecare cu grupuri sanitare separate, având o capacitate maximă de 1.130 de persoane.

Aceste facilități vor asigura un mediu optim pentru educația și dezvoltarea elevilor din Sectorul 6.

Vezi si alte articole...