duminică, iulie 14, 2024

Primul caz de Flurona din România înregistrat la Spitalul Matei Balș din București: care sunt simptomele?

Din OrasPrimul caz de Flurona din România înregistrat la Spitalul Matei Balș din București: care sunt simptomele?

La Spitalul Matei Balș din București s-au înregistrat primele cazuri de Flurona (afecțiune în care se îmbolnăvesc persoanele simultan de gripă și COVID-19).

Simptomele sunt severe și pacienții au nevoie de internare pentru a primi tratament adecvat. Până în prezent, toate cazurile au fost înregistrate la copii.

Simptomele Fluronei apar brusc și pot include dureri de cap, musculare și articulare. Medicul Adrian Marinescu a afirmat într-un interviu că, în viitorul apropiat, va fi posibil să vedem mai multe cazuri de Flurona, dar nu este vorba despre o epidemie. În schimb, este posibil să vedem în același timp cazuri de gripă și Flurona.

„Vorbim despre o simptomatologie zgomotoasă, pentru că este o însumare care ține de gripă și ține în același timp și de COVID, cu dureri de intensitate crescută musculare, articulare, dureri de cap, stare generală modificată, dar mult mai important este riscul pe care îl avem de a ajunge la complicații, mai ales la persoanele care sunt vulnerabile, adică cei care au boli cronice, persoanele care au o vârstă avansată, și o atenție sporită trebuie să o acordăm copiilor mici”, a spus medicul Adrian Marinescu.

Atunci când un pacient descoperă prin testare că are ambele virusuri, este important să se prezinte la un medic pentru o evaluare corectă. Este esențial să se facă un consult medical de specialitate în aceste cazuri.

„probabil că trebuie și o monitorizare cu spitalizare pentru o perioadă, în așa fel încât să ne asigurăm că nu apar forme severe care să pună viața pacientului în pericol”, a mai spus medicul Adrian Marinescu.

Vezi si alte articole...