marți, iunie 6, 2023

Procurorii explică de ce a fost lăsat în libertate bărbatul acuzat că a agresat sexual o poliţistă în Gara de Nord

Din OrasProcurorii explică de ce a fost lăsat în libertate bărbatul acuzat că a agresat sexual o poliţistă în Gara de Nord

Bărbatul acuzat că a agresat sexual o poliţistă în Gara de Nord din București a fost lăsat în libertate după 24 de ore în care a fost reținut din cauza „unor vicii de procedură”, au anunțat marți, 18 aprilie, procurorii care anchetează dosarul, transmite Agerpres.

Bărbatul, acuzat că a pipăit vineri, 14 aprilie, o polițistă, în Gara de Nord, iar ulterior a ameninţat-o, a fost reţinut pentru 24 de ore pe bază de ordonanță, începând din 14 aprilie, ora 21.15, până în seara zilei următoare, potrivit unui comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

„Măsura reţinerii a fost infirmată, din oficiu, de către procuror, pentru vicii de procedură”, potrivit procurorilor.

Concret, susțin procurorii, „suspectului nu i s-au adus la cunoştinţă motivele luării măsurii preventive şi nici drepturile pe care le deţinea în calitate de persoană reţinută”.

„Procurorul a apreciat că, deşi faptele de care este acuzat inculpatul prezintă un grad de pericol social abstract ridicat, reflectat în limitele de pedeapsă mari, în concret fapta posedă un grad de pericol social mult mai redus, prin raportare la modul de derulare a contactului fizic dintre inculpat şi persoana vătămată”, potrivit comunicatului.

De asemenea, Parchetul mai susține că procurorul a ţinut cont şi de faptul că bărbatul nu are antecedente penale şi „nu face parte dintr-un mediu predispus la comiterea de infracţiuni”.

Sindicatul polițiștilor Europol a anunțat sâmbătă, 15 aprilie, că o tânără polițistă a fost agresată de un bărbat și a publicat imagini surprinse de camerele de supraveghere cu acest caz.

Sindicatul și-a exprimat indignarea că bărbatul este cercetat în libertate pentru agresiune sexuală şi ameninţare, „cu toate că sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de ultraj”.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro