vineri, aprilie 19, 2024

Prognoza meteo, 2 aprilie. Vremea se răcește în toată țara și vor fi vijelii

ActualitatePrognoza meteo, 2 aprilie. Vremea se răcește în toată țara și vor fi vijelii

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza meteo pentru 2 aprilie. Vremea se va răci, mai accentuat în regiunile intracarpatice, unde valorile termice diurne se vor apropia de normele climatologice specifice perioadei, în timp ce în restul teritoriului se vor menţine peste acestea. Pe parcursul zilei vântul va prezenta intensificări susţinute în toată ţara, cu viteze de 55…70 km/h şi în general de 80…85 km/h – local în nord şi nord-vest, iar mai ales după-amiaza şi în sud-estul teritoriului.

Vremea pe 2 aprilie

Prognoza meteo, 2 aprilie. Pe alocuri vor fi şi vijelii. În zona montană, la altitudini mari, rafalele vor depăşi 120 km/h. Cerul va prezenta înnorări temporare şi va ploua mai ales sub formă de aversă în Maramureş, local în Crişana şi Transilvania şi pe spaţii mai mici în Banat şi Moldova. Ploile vor fi însoţite izolat de descărcări electrice. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar ploi trecătoare vor fi posibile cu precădere în Oltenia.

prognoza meteo

La munte, la altitudini în general de peste 1600 m, trecător vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, pe arii restrânse se vor acumula cantităţi de apă de 10…20 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 9…10 grade în Maramureş şi nord-estul Transilvaniei şi 26…27 de grade în estul Munteniei, Dobrogea şi sudul extrem al Moldovei, iar cele minime se vor situa în general între 2 şi 10 grade.

Prognoza meteo în Capitală

Și în Capitală se va răci vremea. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea intensificări susţinute pe parcursul zilei, cu viteze de 60…70 km/h şi temporar 80 km/h, apoi va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 6…8 grade.

Prognoza meteo la munte

Vremea se va răci accentuat faţă de zilele precedente. Pe parcursul zilei vântul va prezenta intensificări susţinute în toate masivele, cu viteze de 60…90 km/h, iar la altitudini mari, rafalele vor depăşi 100…100 km/h, apoi va diminua în intensitate.

Cerul va prezenta înnorări şi va ploua mai ales sub formă de aversă în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, unde şi cantităţile de apă acumulate vor fi de 10…20 l/mp, iar local şi slab cantitativ în restul zonei. Izolat se vor semnala descărcări electrice. La altitudini în general de peste 1600 m, trecător vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vezi si alte articole...