joi, mai 23, 2024

Prognoza meteo, 2 ianuarie. Temperaturi extrem de ridicate în toată țara, vremea este total anormală

ActualitatePrognoza meteo, 2 ianuarie. Temperaturi extrem de ridicate în toată țara, vremea este total anormală

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 2 ianuarie 2023. Valorile termice vor fi extrem de ridicate pentru această perioadă a anului.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 2 ianuarie 2023. Vremea va fi mult mai călduroasă decât cea normală pentru această perioadă în toată țara. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a intervalului în nord-vest, însă probabilitatea de ploaie va fi redusă. Local în zonele joase de relief, dimineaţa, dar mai ales noaptea, se va semnala nebulozitate joasă şi ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat, cu uşoare intensificări în zona montană înaltă, îndeosebi a Carpaţilor Orientali. Maximele se vor încadra între 8 şi 18 grade, iar minimele între -2 şi 7 grade.

Vremea în Capitală

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 3…5 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar spre sfârşitul intervalului va creşte probabilitatea de ceaţă sau nebulozitate stratiformă. Vântul va sufla în general slab.

Vremea în zonele montane

Vremea va fi caldă și la munte. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a intervalului în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali. Vântul va sufla slab şi moderat, cu rafale la altitudini mari, cu precădere în Carpaţii Orientali.

Vremea în principalele orașe

Vremea în Brașov: 2 °C / 8 °C

Vremea în Iași: -1 °C / 5 °C

Vremea în Constanța: 3 °C/ 8 °C

Vremea în Bacău: 1 °C/ 6 °C

Vremea în Timișoara: 4 °C/ 9 °C

Vremea în Oradea: 5 °C/ 9 °C

Vremea în Sibiu: 3 °C/ 10 °C

Vremea în Giurgiu: 4 °C/ 10 °C

Vremea în Galați: 2 °C/ 6 °C

Vremea în Arad: 4 °C/ 9 °C

Vremea în Piatra Neamț: 2 °C/ 7 °C

Vremea în Ploiești: 3 °C/ 7 °C

Vremea în Pitești: 3 °C/ 8 °C

Vremea în Buzău: 3 °C/ 9 °C

Vremea în Brăila: 2 °C/ 6 °C

Vremea în Craiova: 4 °C/ 12 °C

Vremea în Europa

Vremea va fi frumoasă în perioada sud-estică, în special Grecia, Bulgaria și parțial România. Majoritatea precipitațiilor se vor semnala în aproximativ jumătatea nord-vestică a Europei și vor avea mai ales formă de lapoviță și ninsoare.

Vezi si alte articole...