vineri, iulie 19, 2024

Prognoza meteo, 2 iulie. Temperaturi caniculare însoțite de ploi torențiale și vijelii. Zonele afectate

ActualitatePrognoza meteo, 2 iulie. Temperaturi caniculare însoțite de ploi torențiale și vijelii. Zonele afectate

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru marți, 2 iulie 2024. Meteorologii anunță o vreme călduroasă în mai multe zone ale țării. De asemenea, ANM a mai emis pentru această zi atenționări cod galben de caniculă și instabilitate termică accentuată.

Prognoza meteo, 2 iulie. Temperaturi caniculare însoțite de ploi torențiale și vijelii. Zonele vizate 

Meteorologii anunță o zi toridă în mai multe zone ale țării. Temperaturile caniculare vor persista în Muntenia, vestul Dobrogei şi jumătatea de sud a Moldovei. În restul țării vremea se va răcori semnificativ.

Potrivit ANM, pe arii extinse, la început în vest, centru şi nord, apoi şi în regiunile sudice, vor fi înnorări accentuate, averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, pe alocuri vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă de peste 20…40 l/mp, iar pe arii restrânse de 50…60 l/mp.

Temperaturile maxime se vor încadra între 24-33 de grade, iar în Muntenia, vestul Dobrogei şi jumătatea de sud a Moldovei se vor situa între 34-38 de grade. Minimele vor fi între 13-19 grade, local mai ridicate în sud-est la 22-23 de grade Celsius.

prognoza meteo

Cum va fi vremea în București

În Capitală, valul de căldură persistă. Mai exact, va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar din orele serii gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere. Cerul va fi variabil până spre seară, apoi înnorările se vor accentua.

ANM mai anunță că vor fi intensificări ale vântului, averse torenţiale, descărcări electrice şi posibil vijelii şi grindină. Temperatura maximă va fi de 35-37 de grade. Minima va fi de 18-20 de grade.

Prognoza meteo, 2 iulie. Cod galben de caniculă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis atenționări cod galben de caniculă pentru de valabilitate. Vor temperaturi deosebit de ridicate, caniculă și disconfort termic ridicat. Este vorba despre o parte a Munteniei, Dobrogea și sudul Moldovei, unde se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această perioadă.

Mai mult, pentru sudul Banatului, Oltenia, Transilvania, local în Maramureș, precum și la munte, s-a emis cod galben de instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului cu rafale în general de 5-/70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice, potrivit ANM.

Vezi si alte articole...