luni, iulie 15, 2024

Prognoza meteo, 22 iunie. Valul de caniculă acoperă întreaga țară. ANM a emis cod roșu

ActualitatePrognoza meteo, 22 iunie. Valul de caniculă acoperă întreaga țară. ANM a emis cod roșu

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza meteo pentru 22 iunie. Meteorologii au emis cod roșu de caniculă în județele Dolj, Olt, Teleorman și sudul județelor Vâlcea și Argeș. Iată cum va fi vremea în restul țării.

ANM a emis cod roșu de caniculă

Prognoza meteo 22 iunie. Meteorologii au emis o nouă alertă de caniculă pentru ziua de sâmbătă în județele Dolj, Olt, Teleorman și sudul județelor Vâlcea și Argeș. Valul de căldură va continua în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Crișana, Oltenia și Muntenia, unde temperaturile maxime vor varia în general între 31 și 34 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități.

A fost emis și un cod portocaliu de caniculă, fiind anunțat un val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat pentru mai multe zone. Valul de căldură va persista și se va intensifica ușor în Banat, sudul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Oltenia și Muntenia, unde se vor înregistra temperaturi mult mai ridicate pentru această perioadă. Maximele vor atinge în general între 34 și 37 de grade Celsius, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local, nopțile vor fi tropicale, cu temperaturi minime ce vor fi în jurul valorii de 20 de grade Celsius.

prognoza meteo

Prognoza meteo 22 iunie. Cum va fi vremea în țară

Vremea va fi călduroasă și caniculară în vestul țării și local în sudul și centrul României, unde disconfortul termic va fi accentuat. În nord-vestul țării și la munte, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în special după-amiaza și seara. Vor fi averse și descărcări electrice pe arii restrânse, în timp ce în restul zonelor va predomină cerul mai mult senin.

Vântul va fi slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi în general între 33 și 38 de grade Celsius, în timp ce temperaturile mai scăzute, de 26…27 de grade Celsius, sunt de așteptat în Delta Dunării și pe litoral. Temperaturile minime vor varia între 12 și 25 de grade Celsius, conform informațiilor furnizate de ANM.

Vremea în București sâmbătă, 22 iunie 2024

Canicula va continua și disconfortul termic va rămâne ridicat. Cerul va fi predominant senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Potrivit celor de la ANM, în București, temperatura maximă va ajunge la 35…36 de grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de 17…18 grade Celsius, puțin mai scăzută în zona periurbană.

Vezi si alte articole...