luni, iulie 15, 2024

Prognoza meteo, 28 iunie. Temperaturi caniculare cu valori peste cele normale

ActualitatePrognoza meteo, 28 iunie. Temperaturi caniculare cu valori peste cele normale

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru vineri. Meteorologii anunță o zi caniculară cu temperaturii peste mediile normale, dar și vijelii însoțite de descărcări electrice.

Prognoza meteo, 28 iunie. Temperaturi caniculare în sudul țării 

Meteorologii anunță încă o zi caniculară în majoritatea zonelor din țară, dar mai ales în sudul și estul României. Nu vor lipsi ploile și descărcările electrice. Izolat va fi grindină, în vestul țării și în zonele montane.

Temperaturile vor crește peste medie până la 35 de grade Celsius. Nu va lipsi disconfortul termic accentuat mai ales în zonele de câmpie.

Potrivit ANM, în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Oltenia și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Mai exact, vor fi averse torențiale, intensificări ale vântului cu rafale de 50…70 km/h, vijelii, grindină și descărcări electrice.

La Constanța va fi, de asemenea, o vreme drumoasă cu temperaturi în jur de 28 de grade Celsius. Vântul va sufla cu o viteză de 21 km/h. Precipitațiile nu își vor face prezența, mai anunță ANM.


prognoza meteo

Cum va fi vremea în capitală și alte orașe din țară

În București, va fi o zi cu cerul senin, iar indicele UV va fi de 8 din 11. Vântul va sufla slab până la moderat cu 15 km/h. Temperatura maximă va fi de 34 de grade Celsius, minima va fi de 19 grade Celsius. Meteorologii au mai precizat că nu sunt șanse de precipitații

În Brașov, cerul va fi senin, iar vântul va sufla până la moderat. Temperatura maximă va fi de 30 de grade Celsius, minimă de 16 grade Celsius, fără șanse să cadă ploaia.

La Oradea, temperatura maximă atinge 29 de grade Celsius. Spre sfârșitul zile sunt șanse de ploaie, mai anunță ANM.

La Iași, temperatura maximă va fi de 31 de grade Celsius, iar minima de 18 grade Celsius. Meteorologii anunță că sunt condiții de precipitațiile.

În Craiova, vântul va sufla slab cu 15 km/h. Temperatura maximă va fi de 33 de grade Celsius, minima de 18 grade Celsius.

În Cluj, temperatura maximă va fi de 29 de grade Celsius, iar minimă de 18 grade Celsius. De asemenea, nu sunt șanse de precipitații, anunță ANM.

Vezi si alte articole...