luni, iunie 17, 2024

Prognoza meteo, 4 iunie. Vreme aspră în România, averse, descărcări electrice, izolat vijelii şi grindină

ActualitatePrognoza meteo, 4 iunie. Vreme aspră în România, averse, descărcări electrice, izolat vijelii şi grindină

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru marți, 4 iunie 2024. Meteorologii anunță o vreme instabilă cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice.

Prognoza meteo, 4 iunie. Vremea în țară

Prognoza meteo în ţară. ANM anunță o vreme în general instabilă. În jumătatea de nord a teritoriului şi local în rest vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelii şi grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 25…30 l/mp.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 22 şi 32 de grade, cu cele mai mari valori în Bărăgan şi Dobrogea continentală, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 21 de grade pe litoral.

Cum va fi Vremea în Capitală și pe litoral

În Bucureşti, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice în scădere. Cerul va fi variabil şi cu o probabilitate mai mare în a doua parte a zilei vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 15…18 grade.

Prognoza meteo pentru Constanța. Marți se anunță condiții instabile, cu furtuni sporadice însoțite de fulgere pe litoral. Temperaturile vor atinge 25°C (77°F), cu umiditate relativă de 71%. Precipitațiile sunt estimate să fie de 0%, dar vântul va sufla cu o viteză de 16 km/h.

Prognoza meteo
Prognoza meteo. Un val de aer tropical va traversa România

Reramintim faptul că Directorul Agenției Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a anunțat că România va fi afectată de un val de aer tropical.

Aceasta a declarat că vara 2024 începe cu o vreme deosebit de caldă, în special în sudul, sud-estul și estul României, unde temperaturile maxime pot atinge 33 de grade Celsius. Dar și cu vijelii, grindină și ploi torențiale.

„Avem un debut de vară 2024, cu o vreme deosebit de caldă, mai ales în partea de sud, sud-est și est a țării, acolo unde maximele pot atinge 33 de grade Celsius”, a spus șefa ANM.

Vezi si alte articole...