vineri, iulie 19, 2024

Prognoza meteo, 5 iulie. Revin temperaturile caniculare. Zonele cele mai fierbinți ale României

ActualitatePrognoza meteo, 5 iulie. Revin temperaturile caniculare. Zonele cele mai fierbinți ale României

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru vineri, 5 iulie. Meteorologii anunță o vreme călduroasă mai ales în sudul țării.

Prognoza meteo, 5 iulie. Revin temperaturile caniculare 

ANM emis prognoza meteo pentru vineri. Potrivit meteorologilor, vremea se va încălzi și va deveni caniculară în jumătatea de sud a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua când se vor semnala averse pe arii restrânse în nord și centru și izolat în restul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi între 24-33 de grade Celsius. Minimele, de asemenea, se vor încadra între 11-20 de grade. Temperaturi mai mici vor fi în depresiunile intra-montane. Iar pe litoral va fi un pic mai cald. ANM a mai semnalat faptul că pe areale mici vor fi condiții de ceață la orele dimineții.

Meteorologii mai anunță că vor fi averse slabe în Maramureș și în nordul Moldovei. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări mai ales la munte și în estul Transilvaniei.

Prognoza meteo

Cum va fi vremea în București și în weekend

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo și pentru Capitală. Vineri se vor înregistra valori termice în creștere față de ziua precedentă. Așadar, în București va fi o vremea călduroasă cu temperaturi maxime între de 32 și 33 de grade Celsius. Cerul, de asemenea, va fi variabil, iar vântul va bate ușor mai ales după-amiaza. Minimele vor fi între 16 și 19 grade Celsius.

ANM emis prognoza meteo pentru primul weekend din iulie. Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă de vară în regiunile extracarpatice și în extremitatea de sud-est. În restul țării vor fi temperaturi apropiate de cele normale ale perioadei.

Meteorologii mai anunță că în extremitatea de sud-est a ţării regimul pluviometric va fi deficitar. Iar cantităţile de precipitaţii vor fi în general excedentare, mai ales în zonele de munte, cele centrale şi nordice, potrivit ANM.

Vezi si alte articole...