sâmbătă, februarie 24, 2024

Prognoza meteo, 8 februarie. Vremea continuă să se încălzească. Unde va ploua

ActualitatePrognoza meteo, 8 februarie. Vremea continuă să se încălzească. Unde va ploua

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie (ANM), a emis prognoza pentru joi, 8 februarie. Vremea continuă să se încălzească. Cerul va fi senin în sudul și sud-estul teritoriului, dar cu înnorări temporare în rest.

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunţă o vreme cu temperaturi de primăvară. Mai exact, vremea se menține caldă dar mai apar ploi în unele zone. Cerul va fi senin în sudul și sud-estul teritoriului, dar cu înnorări temporare în rest. Meteorologii anunţă încă o zi cu temperaturi peste normalul perioadei. Maximele pot ajunge la 18 grade, chiar şi mai mult.

Prognoza meteo în ţară

Valorile termice vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru acestă dată. Va ploua local în Maramureş şi pe arii restrânse în Crişana, Transilvania şi Moldova. În Carpaţii Orientali şi în Munţii Apuseni, la altitudini de peste 1700 m, trecător vor fi precipitaţii mixte.

Prognoza meteo

Prognoza meteo. Sursa foto. Puxabay

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, unde vor fi rafale în general de 60…80 km/h. Pe arii restrânse şi în nord-vest, centru şi sud vor fi viteze de 40…50 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 şi 18 grade, iar minimele între -1 şi 8 grade. Izolat, dimineaţa va fi ceaţă. Presiunea atmosferică va fi usor variabilă.

Prognoza meteo

Prognoza meteo. Sursa foto. Puxabay

Cum va fi vremea în Capitală şi la munte

În București, cerul va fi senin, iar indicele UV va fi de 2 din 11. Vântul va sufla cu 25 de km/h dinspre VSV. Temperatura maximă va fi de 19 grade Celsius, iar cea minimă de 5 grade Celsius. Nu sunt șanse de precipitații.

La munte, valorile termice se vor situa în continuare cu mult peste cele normale în prima decadă a lunii februarie. Cerul va prezenta înnorări în Carpaţii Orientali şi în Munţii Apuseni unde va ploua slab, iar la altitudini de peste 1700 m vor fi precipitaţii mixte.

În celelalte masive, cerul va fi temporar noros, iar probabilitatea pentru precipitaţii redusă. Vântul va avea intensificări pe creste, unde vor fi rafale în general de 60…80 km/h, cu precădere în Carpaţii Orientali şi în Munţii Apuseni.

3

Prognoza meteo. Sursa foto. Puxabay

Câte grade vor fi în cele mai importante orașe din România
În Constanța, vremea la malul mării va fi în general plăcută, cu un cer parțial înnorat, indicele UV va fi de 2 din 11, iar vântul va sufla cu 15 km/h. Temperatura maximă va fi de 16 grade Celsius, iar cea minimă de 7 grade Celsius. Sunt șanse scăzute de precipitații

În Brașov, cerul va fi parțial înnorat, indicele UV va fi de 2 din 11, iar vântul va sufla variabil dinspre sud. Temperatura maximă va fi de 12 grade Celsius, iar cea minimă de 1 grad Celsius.

În Oradea, cerul va fi parțial înnorat, indicele UV va fi de 1 din 11, iar temperatura maximă va fi de 14 grade Celsius. Vântul va sufla cu o viteză de până la 30 de km/h, iar temperatura minimă va fi de 8 grade Celsius.

Prognoza meteo

Prognoza meteo. Sursa foto. Pixabay

Prognoza meteo. În Craiova vor fi în jur de 19 grade Celsius
Prognoza meteo pentru Iași. Cerul va fi în mare parte înnorat, iar vântul va sufla cu o viteză de până la 15 km/h. Indicele UV va fi de 1 din 11, temperatura maximă va fi de 13 grade Celsius, iar cea minimă de 6 grade Celsius.

În Craiova, indicele UV va fi de 2 din 11. Vântul va sufla cu 25 de km/h dinspre V, temperatura maximă va fi de 19 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 6 grade Celsius. Nu sunt șanse să cadă precipitații.

Prognoza meteo pentru Cluj-Napoca. Vremea va fi plăcută, cu un cer mai mult înnorat, iar vântul va sufla cu 14 km/h. Indicele UV va fi de 1 din 11, temperatura maximă va fi de 14 grade Celsius, iar cea minimă de 4 grade Celsius. Nu sunt șanse de precipitații.

Vezi si alte articole...