vineri, iulie 19, 2024

Prognoza meteo 8 iulie. Temperaturile se mențin la pragul caniculei

ActualitatePrognoza meteo 8 iulie. Temperaturile se mențin la pragul caniculei

Prognoza meteo. România. Vremea se va menține călduroasă în prima zi a săptămânii, pe 8 iulie. Conform prognozei temperaturile vor fi foarte ridicare, în pragul caniculei. Local vor fi și averse de ploaie, cel mai probabil în a doua parte a zilei.

Prognoza meteo ANM pentru ziua de luni, 8 iulie, arată că maximele termice se vor situa în jurul a 36 de grade Celsius. În acest context, vom avea parte de un disconfort termic ridicat.

Vremea pentru 8 iulie

Prognoza ANM arată că temperaturile se vor menține la un nivel ridicat pe 8 iulie. Vremea va fi călduroasă, chiar caniculară în mai multe regiuni, respectiv în vestul, sudul și estul țării. Pe arii restrânse, canicula își va face apariția și în centru. Disconfortul termic este destul de ridicat.

Conform prognozei meteo, cerul va fi variabil, cu înnorări, averse și descărcări electrice, după-amiază. Ploile își vor face apariția, pe alocuri, în zonele montane și în nord-vestul teritoriului. Vremea va fi călduroasă, dar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată asociate ploilor.

Conform prognozei temperaturile maxime se vor încadra între 31 și 36 de grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9 și 10 grade în depresiunile din estul Transilvaniei. În alte regiuni, în Delta Dunării, temperaturile minime vor fi între 24 și 25 de grade Celsius.

Prognoza meteo

Prognoza meteo pentru București

Vremea se va menține caniculară, cu o maximă termică în jur de 36 de grade, la nivelul municipiului București. De asemenea, vom avea parte de un disconfort termic ridicat.

Temperatura minimă va fi de 18 până la 20 de grade. Valorile termice vor fi ceva mai coborâte în zona preorășenească.

Conform prognozei cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat.

Prognoza meteo

Vremea pe litoral și la munte

Luni, 8 iulie, va fi o zi cãlduroasã pe litoralul Mării Negre, iar disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor ajunge până la 34 de grade Celsius la malul mării. Noaptea va fi tropicală, cu minime între 21 şi 25 de grade.

Apa mării va înregistra valori cuprinse între 25 și 27 de grade.

La munte, vremea se va menține caldă, iar cerul va fi variabil. În a doua parte a zilei vor fi înnorãri temporare și ploi de scurtã duratã cu descãrcãri electrice. Ploile se vor manifesta pe arii restrânse în zona Carpaţilor Occidentali, în vestul Carpaţilor Meridionali şi în jumãtatea de nord a Carpaţilor Orientali.

Vântul va sufla slab şi moderat, posibil cu intensificãri trecãtoare asociate ploilor.

Vezi si alte articole...