marți, iulie 16, 2024

Prognoza meteo, 9 iulie. Caniculă în toată țara. Vor fi temperaturi de 40 grade

ActualitatePrognoza meteo, 9 iulie. Caniculă în toată țara. Vor fi temperaturi de 40 grade

România. Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru marți, 9 iulie. Va fi caniculă în toată țara. Disconfortul termic va fi accentuat, iar temperaturile maxime se vor încadra între 32 și 38 de grade Celsius. Temperaturile minime vor fi între 12 – 13 grade Celsius în depresiunile Carpaților Orientali și 23 – 26 de grade Celsius pe litoral și în Dealurile de Vest.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități local în nord și centru și pe arii extinse în restul teritoriului. Ar putea fi înnorări după-amiază, când este posibil să apară averse torențiale însoțite de descărcări electrice și ușoare intensificări ale vântului, în mod special în Carpații Occidentali și Meridionali, precum și în nordul Carpaților Orientali și izolat în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania. Vântul va sufla slab și moderat.

prognoza meteo

Prognoza meteo în Capitală  

Meteorologii anunță caniculă în Capitală. Disconfort termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul o să fie mai mult senin. Nu va ploua.

Prognoza meteo pentru următoarea perioadă

În săptămâna 08.07.2024 – 15.07.2024, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului, în special în regiunile sudice. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare, în special la munte.

prognoza meteo

În săptămâna 15.07.2024 – 22.07.2024, temperaturile vor fi mai ridicate decât este normal pentru această perioadă. Cantităţile de precipitaţii vor fi, în general, apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării.

Va fi cald și în săptămâna 22.07.2024 – 29.07.2024. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţări.

Vremea în august

Temperaturile se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României. Cel mai cald va fi în regiunile sudice. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor.

Vezi si alte articole...