sâmbătă, decembrie 2, 2023

Prognoza meteo pentru Crăciun 2023. Regiunile care vor fi acoperite de zăpadă

ActualitatePrognoza meteo pentru Crăciun 2023. Regiunile care vor fi acoperite de zăpadă

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în perioada sărbătorilor de iarnă. ANM prezintă prognoza meteo, în unele zone din țară va ninge în cea de a doua parte a lunii decembrie.

Prognoza meteo Crăciun 2023. Românii vor avea parte de ninsori în perioada sărbătorilor de iarnă. Meteorologii au anunțat care sunt regiunile în care zăpada se va așterne de Crăciun, dar și de Anul Nou.

Prognoza meteo de Crăciun 2023. Zăpadă la munte

Directorul ANM, Florinela Georgescu i-a anunțat pe români la ce să se aștepte în perioada sărbătorilor. Conform meteorologului, ninsorile nu vor lipsi pe finalul acestui an.

Prognoza meteo pentru Crăciun 2023 arată că în unele zone montante, zăpada se va așterne într-un strat generos. Florinela Georgescu, director executiv în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a precizat că nu vor lipsi precipitațiile.

„În ceea ce privește sărbătorile de iarnă, răspunsul cel mai simplu pe care îl pot da acum este că toate aceste episoade cu precipitații mai spre ninsoare vor favoriza ca măcar în zona de munte să fie strat de zăpadă în acea perioadă. Pentru partea mai joasă, incertitudinea este mult mai mare.”, a anunțat meteorologul.

Ninsori abundente în ianuarie

Dacă în unele regiuni din țară se anunță precipitații de Crăciun și Revelion, ninsorile abundente ar urma să înceapă luna ianuarie. Prognoza meteo ANM arată că majoritatea regiunilor țării vor fi lovite de îngheț abia după Anul Nou.

„Ținând cont și de ultimele ierni, de primele estimări sezoniere, fenomenele cele mai severe sunt mai probabile în a doua partea a iernii, nu în decembrie. ”, a adăugat directorul ANM.

Prognoza meteo Crăciun 2023. Valori termice peste cele normale

ANM a emis prognoza meteo și pentru prima parte a lunii decembrie. Aceasta arată că temperaturile se vor situa peste cele normale, în cea mai mare parte a ţării.

Cel mai cald ar urma să fie în sunt anunțate zona de vest a țării, precum și în sudul, dar și în centrul țării. După data de 4 decembrie, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei. Minimele vor ajunge pe parcursul nopții până la – 10 grade Celsius.

Vezi si alte articole...