vineri, iulie 19, 2024

Prognoza meteo pentru iulie. Se anunță temperaturi de foc în toată România

ActualitatePrognoza meteo pentru iulie. Se anunță temperaturi de foc în toată România

În luna iulie, nu vom scăpa de temperaturile caniculare. Prognoza meteo emisă de ANM pentru luna iulie anticipează că valorile termice vor depăși mediile climatice obișnuite pentru această perioadă a anului. Totuși, vestea bună este că vom avea și perioade cu ploi.

ANM anunță temperaturi de foc în luna iulie

Prognoza meteo emisă de ANM. În luna iulie, temperaturile caniculare vor continua să fie prezente. Meteorologii prevăd că valorile termice din următoarea lună vor depăși media climatică obișnuită pentru această perioadă a anului. Într-o notă îmbucurătoare, se așteaptă și precipitații.

Conform informațiilor de la ANM, după o primă săptămână cu precipitații abundente, în special în regiunile de vest și nord-vest, cantitățile de precipitații vor reveni la nivelurile normale.

Prognozele meteorologice pentru următoarele patru săptămâni, făcute de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF), arată că atât temperaturile medii săptămânale, cât și cantitățile de precipitații vor depăși media perioadei 2004-2023, conform informațiilor prezentate de Digi24.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), estimările meteorologice pentru următoarele patru săptămâni sunt realizate de ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Aceste estimări includ media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații în raport cu perioada de referință 2004-2023. Este important de menționat că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu sunt incluse în aceste prognoze.

Prognoza meteo

Cum va fi vremea în prima săptămână din iulie

În perioada 1-8 iulie, cu excepția regiunilor vestice unde valorile termice vor fi apropiate de normă, temperatura aerului va fi mai ridicată decât în mod obișnuit, în special în sudul și sud-estul țării. În regiunile estice și sud-estice, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de media normală pentru acest interval, în timp ce în restul teritoriului se așteaptă precipitații peste medie, în special în vestul și nord-vestul țării.

Prognoza meteo în săptămâna 08.07.2024 – 15.07.2024

În regiunile sudice și sud-estice, temperatura medie a aerului va fi ușor mai ridicată decât de obicei pentru acest interval, în timp ce în restul regiunilor valorile termice vor fi în general în jurul celor normale. Cantitățile de precipitații se vor situa în general aproape de media normală pentru această perioadă, în toate zonele țării.

Prognoza meteo pentru săptămâna 15.07.2024 – 22.07.2024

Prognoza meteo pentru penultima săptămână a lunii iulie arată că în cea mai mare parte a țării, în special în regiunile sudice, mediile valorilor termice vor fi peste normele specifice pentru această săptămână. În ceea ce privește regimul pluviometric estimat pentru acest interval, se prevede o tendință ușor deficitară în majoritatea regiunilor.

Vezi si alte articole...