joi, iulie 18, 2024

Prognoza meteo pentru luna februarie. Temperaturi peste limitele normale și ploi abundente

ActualitatePrognoza meteo pentru luna februarie. Temperaturi peste limitele normale și ploi abundente

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, 29.01.2024-26.02.2024. Ne așteaptă temperaturi extrem de ridicate pentru această perioadă și ploi.

După cum arată prognoza meteo emisă ANM, în anumite regiuni ale țării, în perioada următoare, se vor înregistra cantități semnificative de precipitații. Asta înseamnă că nu vom mai aveam parte de zăpadă, la fel ca în anii trecuți.

Prognoza meteo pentru săptămâna 29 ianuarie-5 februarie

Temperaturile vor înregistra valori mai înalte decât media pentru această perioadă pe întreg teritoriul României, cu o abatere termică pozitivă mai pronunțată în regiunile nord-estice.

Cantitățile de precipitații vor fi mai reduse în întreaga țară, cu deficite mai accentuate în regiunile situate în jumătatea sudică a teritoriului.

Prognoza meteo

Săptămâna 5 – 12 februarie

Prognoza meteo. În această săptămână, temperaturile medii vor înregistra valori mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă, în special în regiunile sudice și nord-estice ale țării.

Precipitațiile vor fi în exces în zona Munților Apuseni și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali, în timp ce în regiunile sudice și sud-estice vor fi deficitare.

În restul țării acestea vor fi în general apropiate de media normală pentru acest interval.

Prognoza meteo

Temperaturi de până la 15 grade în perioada următoare

Directoarea ANM, Elena Mateescu, a anunțat zilele trecute prognoza meteo pentru începutul lunii februarie, menționând că vor avea parte de o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, chiar maxime de 15-16 grade Celsius.

„Dacă de 1 februarie valorile de temperaturi vor atinge în partea de sud, sud-est și est a României 11-12 grade Celsius, același ecart și în zilele următoare.

Duminică vorbim deja de valori de 14-15 grade. Săptămâna următoare, luni, așa cum arată informațiile la acest moment, 15-16 grade în sudul extrem, inclusiv în Capitală, o maximă de 14-15 grade.

Până atunci însă, vorbim de o vreme geroasă noaptea și dimineața. O nouă noapte foarte rece, cu valori de temperaturi în depresiuni în jurul la -20 posibil -21 de grade, așa cum am avut și în această dimineață la Întorsura Buzăului, fiind cele mai coborâte valori de până în prezent din această iarnă”.

Vezi si alte articole...