luni, iunie 17, 2024

Prognoza meteo pentru luna iunie. Vremea se schimbă în prima lună a verii

ActualitatePrognoza meteo pentru luna iunie. Vremea se schimbă în prima lună a verii

Administrația Națională de Meteorologie anunță prognoza meteo pentru luna iunie. Conform ANM, în luna iunie vremea va fi predominant frumoasă. Vom avea temperaturi mai mari decât media specifică pentru această perioadă din an.

Prognoza meteo pentru luna iunie

Meteorologii au emis prognoza meteo pe săptămâni. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni este elaborată de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Aceasta include estimări privind abaterile săptămânale ale temperaturii aerului și cantitățile de precipitații în comparație cu media din perioada 2004-2023.

Pe 28 mai, vremea va fi în general instabilă, iar temperaturile diurne vor fi în principal sub normele obișnuite în sud, centrul și estul țării, în timp ce în celelalte zone valorile vor fi apropiate sau ușor peste mediile pentru această perioadă.

Săptămâna 27.05.2024 – 03.06.2024

Temperatura medie a aerului va depăși mediile multianuale în cea mai mare parte a regiunilor, cu precădere în vest, nord și centrul teritoriului. În vest, nord și est, cantitățile de precipitații vor fi peste medie, în timp ce în restul teritoriului se vor înregistra deficite.

Prognoza meteo

Prognoza meteo pentru luna iunie. Săptămâna 03.06.2024 – 10.06.2024

Valorile medii ale temperaturii aerului vor fi mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă în sud, est și unele zone din centrul teritoriului, în timp ce în restul regiunilor se vor situa în jurul mediilor multianuale.

Cantitățile de precipitații vor fi peste medie în vest, nord-vest și unele zone din centrul teritoriului, în timp ce în restul regiunilor se vor situa în jurul valorilor obișnuite pentru această perioadă.

Săptămâna 10.06.2024 – 17.06.2024

Prognoza meteo pentru luna iunie. Valorile medii ale temperaturii vor fi ușor peste mediile multianuale în toată țara. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de mediile normale pentru acest interval de timp, posibil cu un ușor deficit local în nord-est și sud.

Săptămâna 17.06.2024 – 24.06.2024

Valorile medii ale temperaturii vor fi peste cele obișnuite pentru această perioadă în întreaga țară. Cantitățile de precipitații vor fi ușor mai scăzute în special în regiunile centrale și apropiate de cele specifice pentru această săptămână în restul teritoriului.

Vezi si alte articole...