marți, iulie 16, 2024

Programul estival de transport „Trenurile Soarelui” începe în această noapte

Din OrasProgramul estival de transport „Trenurile Soarelui” începe în această noapte

Începând de azi-noapte, CFR Călători a demarat programul estival de transport „Trenurile Soarelui”. Acesta include 30 de trenuri care oferă zilnic legături directe din întreaga țară către stațiunile de la Marea Neagră și Delta Dunării.

Începând de azi-noapte, toate regiunile țării sunt conectate la cele mai populare destinații de vacanță de pe litoralul românesc. Programul este în vigoare între 14/15 iunie și 7/8 septembrie, iar CFR Călători asigură călătoriile fie prin trenuri directe, fie prin conexiuni rapide din București Nord.

Potrivit informațiilor de la CFR Călători, toate trenurile InterRegio estivale sunt dotate cu vagoane climatizate. Acestea includ prize electrice pentru încărcarea dispozitivelor, toalete ecologice, uși semiautomate de acces și intermediare. Majoritatea vagoanelor sunt modernizate, iar trenurile de lung parcurs includ vagoane cușetă și de dormit.

Trenurile directe sunt disponibile din orașe precum Arad, Deva, Timișoara Nord, Reșița Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Suceava, Iași, Galați și Buzău. Conexiuni rapide din București Nord sunt oferite prin trenuri care circulă cu frecvență de 1-2 ore pe ruta București Nord – Constanța și retur.

În decursul a 3 luni, călătorii vor avea acces la următoarele facilități:

  • 30 de trenuri directe (15 dus și 15 întors, inclusiv ramurile aferente), din care 14 trenuri (7 dus și 7 întors) au ca destinație sau plecare Mangalia.
  • 36 de trenuri (18 dus și 18 întors) vor conecta Capitala cu litoralul și retur: 15 perechi din București Nord (din care 9 perechi trec și prin București Băneasa), 2 perechi doar din București Băneasa și 1 pereche din București Obor.
  • Pentru călătoria către Delta Dunării, începând cu 15 iunie 2024, trenurile IR 1981/ R 8653 și R 8656/ IR 1982 vor asigura zilnic conexiunea directă București Nord – Tulcea Oraș și retur pe întreaga durată a sezonului. În plus, va exista zilnic o conexiune din Medgidia către Tulcea Oraș și retur, cu trenuri care vin din Capitală sau Constanța.
  • Durata călătoriei pe ruta București – Constanța este în medie de aproximativ 2 ore și 20 de minute.

Tarifele Biletele pentru trenurile CFR sunt accesibile, iar călătorii pot beneficia de diverse reduceri:

Reducere de 10% din tariful de transport la achiziționarea unui bilet dus-întors.

Reducere de până la 10% din tariful de transport la cumpărarea cu anticipație.

Reducere de 25% la achiziționarea biletelor cu cardul TrenPlus.

Elevii beneficiază de gratuitate, iar studenții de o reducere de 90% la călătoriile în vagoane clasa a 2-a.

Pentru mai multe informații intrați AICI. Programul ternurilor SPRE mare AICI. Programul trenurilor DINSPRE mare AICI.

Vezi si alte articole...