joi, martie 23, 2023

Vreme instabilă în București, conform ANM

Deși în acest weekend bucureștenii se pot...

Programul Rabla Local va demara în luna martie. Anunțul ministrului Mediului

EconomieProgramul Rabla Local va demara în luna martie. Anunțul ministrului Mediului

Programul Rabla Local, amânat de anul trecut, va demara în luna martie, potrivit unui anunță făcut de către ministrul Mediului, Tánczos Barna. 

Programul Rabla Local, ce are ca scop eliminarea rapidă a mașinilor vechi din parcul auto românesc, va demara la sfârșitul lunii martie, a anunțat, la Bistrița ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna, potrivit România Tv.

Prin intermediul acestui program, primăriile vor oferi cetățenilor suma de 3.000 de lei în schimbul predării unui autovehicul vechi, însă în anumite condiții.

CITEȘTE ȘI: Prefectura Gorj, INDOLENŢĂ pe bani publici. REFUZĂ să transmită lista clădirilor din judeţ cu risc seismic

„Programul Rabla Local are o finanțare de 240 de milioane de lei și va permite scoaterea din circulație a în jur de 100.000 de autoturisme mai vechi de 15 ani. Noi vom vira în contul primăriilor 80% din valoarea sumei, adică 2400 de lei care se vor asigura din fondurile AFM. Suma de 600 de lei o să fie contribuția primăriei, iar 3000 de lei va fi prima care va fi încasată de cel care casează un autoturism mai vechi de 15 ani. Vom stabili un număr maxim de beneficiari la nivel de UAT în funcție de populația fiecărei comune, oraș, vom face o defalcarea matematică a numărului de 100.000 de autoturisme la nivelul fiecărui județ şi UAT și vom porni programul în cursul lunii martie, așa am stabilit cu autoritățile locale reprezentate de asociațiile municipiilor, orașelor și comunelor”, a spus ministrul Tánczos Barna, la Bistrița.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro