sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

Proiecte cu care laudă primarul Negoiță din Cernavodă pentru anul 2023

ActualitateProiecte cu care laudă primarul Negoiță din Cernavodă pentru anul 2023

Anul 2022 a fost unul plin de proiecte pentru orașul Cernavodă, condus de primarul Liviu Cristian Negoiță. Multe dintre acestea sunt în derulare, iar pentru altele s-a depus sau chiar aprobat cererea de finanțare.

Astfel, anul 2023 va fi și mai productiv pentru oraș, cu proiecte în domenii precum infrastructura, cultura, educația și turismul local. Majoritatea proiectelor sunt finanțate prin fonduri europene, astfel încât primarul Negoiță are numeroase proiecte cu finanțare nerambursabilă.

Printre proiectele în derulare se numără restaurarea moștenirii culturale și promovarea turismului în zona “Hamangia-Prima Civilizație a Vechii Europe”, dotarea ambulatoriului spitalului orășenesc, creșterea eficienței energetice a iluminatului public, reabilitarea termică a blocurilor de locuințe, construirea unei săli de sport școlare și extinderea rețelei de apă și canalizare în oraș.

De asemenea, pentru anul 2023 sunt în pregătire proiecte precum construirea unui centru cultural și a unui parc de distracții, precum și modernizarea iluminatului public și a sistemului de încălzire centralizată.

Bineînțeles, Cernavodă se poate mândri și cu proiecte pentru care au fost deja depuse cereri de finanțare. Printre acestea se numără: “Reabilitare și modernizare Spital orășenesc Cernavodă”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, precum și “Stații de reîncărcare mașini electrice în orașul Cernavodă” – finanțat de către AFM prin Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehicule de transport rutier nepoluante din punct de vedere energetic: stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în localități. Acest proiect este foarte important, mai ales în contextul în care tot mai mulți oameni achiziționează mașini electrice pentru a contribui la protejarea planetei.

Sursă foto: replicaonline.ro

Proiectele pentru care cererea de finanțare a fost deja aprobată sunt, de asemenea, importante. Un exemplu în acest sens este: “Reabilitare, modernizare și dotare Casa de Cultură, str. 24 Ianuarie, nr. 2, oraș Cernavodă, județul Constanța”, finanțat de Compania Națională de Investiții. O astfel de clădire este esențială pentru orice localitate, deoarece este prin intermediul ei că valorile orașului devin cunoscute.

Un alt proiect este “Digitalizarea învățământului în orașul Cernavodă” – finanțat prin Programul Operațional Competitivitate, astfel încât Cernavodă să poată ține pasul cu tehnologia, așa cum cere UE.

Alte proiecte pentru care cererea de finanțare a fost aprobată sunt: “Modernizare trotuare drum Județean 223C și prelungirea acestuia, în orașul Cernavodă, județul Constanța – străzile Medgidiei și Canalului”, finanțat prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny; “Reabilitare energetică sediu Primărie oraș Cernavodă”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Precizări:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează ca activitatea jurnalistica este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, daca se păstrează un echilibru intre libertatea de exprimare si protecția datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public si sunt obținute din surse publice deschise.

Vezi si alte articole...