vineri, septembrie 20, 2024

Proiectul Parcului Natural Valea Saulei începe să prindă contur. Radu Mihaiu, actualul primar al Sectorul 2, vine cu vești bune!

Din OrasProiectul Parcului Natural Valea Saulei începe să prindă contur. Radu Mihaiu, actualul primar al Sectorul 2, vine cu vești bune!

Primarul actual al Sectorului 2 a anunțat semnarea contractului pentru studiul de fezabilitate necesar exproprierii. Un teren de peste 20 de hectare va fi transformat într-o oază de natură. Deși zona este în prezent greu accesibilă, cu intervenții minime, ar putea deveni o a doua Deltă Văcărești în Capitală. Radu Mihaiu subliniază că Parcul Natural Valea Saulei este un proiect de importanță majoră pentru întreaga Capitală, nu doar pentru Sectorul 2.

„În acest mandat am arătat că se poate să asigurăm mai mult spațiu verde și să compensăm gri-ul orașului care ne nemulțumește pe toți. Am reușit să recuperăm 4 hectare pe care le-am adăugat la parcul Plumbuita și mai avem documentațiile aprobate pentru încă 3,5 hectare prin cartierele deficitare (Andronache, Creangă, Fundeni)”, declară actualul primar al Sectorului 2 într-o postare pe pagina de Facebook.

Luni, 2 septembrie 2024, a fost semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate necesar exproprierii pentru Parcul Natural din nordul Bucureștiului.

Acest proiect de amploare vizează transformarea unui teren de peste 20 de hectare într-un paradis verde. Radu Mihaiu consideră că parcul ar putea deveni o atracție importantă pentru bucureșteni.

„Această locație din nordul Sectorului 2 beneficiază deja de o biodiversitate minunată ce s-a dezvoltat în timp. Cu o investiție făcută cu cap poate deveni un punct de atracție pentru bucureșteni protejând în același timp natura”.

Radu Mihaiu afirmă că, deși se discută intens despre lipsa spațiilor verzi în București, puține acțiuni concrete sunt întreprinse. Edilul consideră că soluția este clară: administrația trebuie să achiziționeze terenurile și să le amenajeze ca spații verzi.

Valea Saulei este situată între Șoseaua Petricani, Strada Gherghiței și Autostrada A3.

„Acest loc este valoros în primul rând datorită biodiversității. Este un peisaj sălbatic, o zonă care datorită întinderii de apă atrage păsări. E o zonă de iernare pentru niște specii foarte interesante de păsări care datorită acestui loc vin și în București: lebăda de iarnă – o apariție simandicoasă pentru București – ferestrași, cufundari polari, cufundari. Vin aici, pescuiesc, iernează, apoi se întorc de unde au venit, în Nord. Este un loc interesant datorită apei, dar și peisajului, fiindcă geografia locului permite o vedere de sus pentru vizitatori și asta place”, a transmis Dan Bărbulescu, directorul Asociației Parcul Natural Văcărești, în luna aprilie, pentru HotNews.

Vezi si alte articole...