sâmbătă, iulie 20, 2024

Proprietarii de terenuri din Sectorul 6, care nu vor distruge ambrozia, vor primi amenzi mari

Din OrasProprietarii de terenuri din Sectorul 6, care nu vor distruge ambrozia, vor primi amenzi mari

Primăria Sectorului 6 al Capitalei i-a avertizat pe proprietarii de terenuri care permit ambroziei să crească în voie, că va lua măsuri. Autoritățile anunță că sancțiunile vor fi semnificative și că vor intensifica controalele în viitorul apropiat.

Este perioada când planta înflorește, iar polenul purtat de vânt provoacă probleme celor alergici. De la rinită, conjunctivită până la astm, leziuni urticariene de contact. De asemenea, este unul dintre factorii agravanți ai astmului bronșic. Pentru că știm toate aceste lucruri, încă de la începutul anului colegii de la Poliţia Locală Sector 6 -Serviciul de Mediu- au început să verifice terenurile.


Primăria Sectorului 6 anunță că au fost efectuate aproximativ 400 de inspecții pe un total de 147 de terenuri, ceea ce reprezintă faptul că fiecare parcelă a fost verificată de două sau chiar de trei ori.

Atunci când au depistat prezența ambroziei în creștere, proprietarii au fost avertizați să ia măsuri pentru a îndepărta planta. Ulterior, agenții de poliție locală s-au întors pentru a verifica dacă proprietarii au acționat conform solicitării. Unii dintre aceștia au tăiat planta, în timp ce alții au fost atenționați și chiar sancționați cu amenzi.

Astfel că în perioada 5 mai- 25 august, polițiștii au trimis somații către 95 de proprietari, dintre care 30 au primit avertismente, iar alți 9, amenzi, în valoare de 93.000 de lei, adică 10.333 de lei fiecare.


Inspecțiile pentru depistarea ambroziei în Sectorul 6 vor continua până în luna octombrie.

Pe lângă aceasta, autoritățile locale aduc la cunoștința publicului că proprietarii de terenuri neglijate, care sunt pline de deșeuri și plante parazite, sunt și ei susceptibili de a primi sancțiuni.

Până în luna trecută, au fost emise 250 de avertismente și 127 de amenzi, în valoare totală de peste 520.000 de lei. De asemenea, terenurile care sunt părăsite și prezintă un risc pentru comunitate sunt propuse pentru impozitare majorată cu 500%.

Vezi si alte articole...