vineri, iunie 2, 2023

Propunerile de la Justiție – Ce decizii vor fi luate

PoliticPropunerile de la Justiție - Ce decizii vor fi luate

Alex Florin a fost propus pentru funcția de procuror general de către Ministrul Justiției, iar Marius Ionuț Voineag pentru a funcția de procuror Șef al DNA.

Iată ce a declarat vis-a-vis de acest subiect președintele Klaus Iohannis:
”Anunțul Minsterului Justiției e un pas important într-o direcție pe care toți ne-o dorim bună (…) Ministrul a anunțat opțiunile care au reieșit de acolo. Urmează următorul pas, care e la CSM, dup care proprunerile vor ajunge la mine și voi lua o decizie corespunzătoare. (…) Apreciez însă că minsterul a lucrat foarte corect, anunțând din timp aceste concursuri și ținându-se de agenda stabilită. Este un lucru important pentru noi toți.”

Într-un comunicat de presă, Ministerul Justiției a anunțat că ”Propunerile pentru funcția de Procuror General al PÎCCJ și Procuror Șef DNA sunt următoarele: Alex Florin Florența pentru funcția de Procuror General al PÎCCJ; Marius Ionuț Voineag pentru funcția de Procuror Șef DNA. Propunerea pentru funcția de Procuror Șef DIICOT va fi anunțată în perioada următoare, după finalizarea analizei candidaturilor.”

Interviurile pentru aceste funcții au avut loc în data de 20, 21, respectiv 24 februarie la sediul Ministerului Justiției.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro