miercuri, aprilie 17, 2024

PSD București a decis, fără niciun vot împotrivă, susținerea candidaturii Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei

Din OrasPSD București a decis, fără niciun vot împotrivă, susținerea candidaturii Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei

Gabriela Firea a făcut cunoscut faptul că PSD București a convenit, fără nicio obiecție, ca ea să fie candidatul partidului pentru funcția de primar al Capitalei. Hotărârea a fost luată în cadrul ședinței Biroului Permanent al PSD București.

„Mulțumesc colegilor din Biroul permanent al PSD Bucuresti care au decis, prin vot în unanimitate, să susțină candidatura mea pentru Primăria Capitalei. Sunt determinată să muncesc din nou pentru dezvoltarea orașului, pentru oamenii care sunt abandonați de aproape patru ani, pentru toate proiectele care au fost aruncate într-un sertar doar pentru că ele au fost lucrate de echipa social-democrată”.

În cele mai recente declarații referitoare la alegerile locale din acest an, Gabriela Firea a afirmat că este „candidat la candidatura” PSD pentru funcția de primar al Capitalei. Cu toate acestea, contextul politic s-a complicat în ultima săptămână. Senatoarea Gabriela Firea, care a deținut funcția de primar general al Capitalei între anii 2000 și 2024, a menționat că partidul are un singur obiectiv în București.

„În Bucureşti, avem un singur obiectiv: să salvăm Capitala de falşii salvatori. Bucureştenii nu mai au nevoie de experimente, de tot felul de încercări nereușite! Acest oraş trebuie să continue cu oamenii care au demonstrat că pot fi buni gospodari, cu specialiştii în administraţie care au venit cu proiecte benefice pentru oamenii care trăiesc și muncesc în Capitală”.

Săptămâna trecută, „coaliția” formată din PSD și PNL a sugerat că ar putea avea un candidat comun pentru funcția de primar general al Capitalei.

Marcel Ciolacu exprima încredere în „candidatul comun”, în timp ce PNL menționa că analiza internă asupra acestui subiect nu este finalizată încă.

Înainte de posibilitatea unui candidat comun, atât PSD cât și PNL prezentau două variante foarte probabile de candidați pentru Primăria Municipiului București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja.

Până în prezent, este clar că Nicușor Dan va candida pentru un al doilea mandat – de această dată, fără sprijinul PNL – iar în cursa pentru funcția de primar general al Capitalei, recent s-a alăturat, cel puțin din punct de vedere declarativ, și primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone. Acesta a anunțat că va candida din partea partidului pe care îl conduce, Partidul Umanist Social Liberal, fondat de Dan Voiculescu.

Vezi si alte articole...