sâmbătă, iulie 20, 2024

Putin, lovit crunt de Ucraina. Victorie incredibilă pentru Kiev

ExternePutin, lovit crunt de Ucraina. Victorie incredibilă pentru Kiev

Putin primește o nouă lovitură de la armata ucraineană. În urma unei operațiuni speciale, armata Kievului a recuperat recuperat

Vladimir Putin primește o nouă lovitură în războiul contra Ucrainei. De această dată, s-a întâmplat în Marea Neagră, unde se presupune că armata lui Putin deține controlul.

O operațiune specială a trupelor de la Kiev a dus la recuperarea unei platforme de foraj marin. Cunoscută sub numele de Turnurile Boika, platforma a intrat sub stăpânirea Rusiei încă din anul 2015.

Mai mulți soldați care au participat la operațiune s-au fotografiat cu steagul Ucrainei pe platforma respectivă.

Rusia

Rusia primește o nouă lovitură în războiul contra Ucrainei. De această dată, s-a întâmplat în Marea Neagră, unde se presupune că armata lui Putin deține controlul.

O operațiune specială a trupelor de la Kiev a dus la recuperarea unei platforme de foraj marin. Cunoscută sub numele de Turnurile Boika, platforma a intrat sub stăpânirea Rusiei încă din anul 2015.

Mai mulți soldați care au participat la operațiune s-au fotografiat cu steagul Ucrainei pe platforma respectivă.

Rusia primește o nouă lovitură în Marea Neagră

Informațiile au apărut pe platformele de socializare, fiind difuzate de autoritățile ucrainene care au prezentat și imagini din timpul oprațiunii speciale. Conform informațiilor furnizate de Kiev, forțele speciale au reușit să captureze un stoc important de muniții pentru elicopter. De asemenea, au pus mâna și pe o stație radar care poate monitoriza mișcările navelor maritime din Marea Neagră.

Conform bloggerilor militari ucraineni, care au relatat despre operațiunea, a avut loc și o luptă, între forțele speciale și un avion SU-30. În urma conflictului, avionul rus a fost avariat și drept urmare s-a retras.

Rusia

Rusia primește o nouă lovitură

Reprezentanții GUR, serviciul de informaţii condus de generalul Kirilo Budanov au făcut o serie de precizări legat de platforma cucerită. Potrivit acestora, Turnurile Boika au fost folosite de ruși ca loc de aterizare pentru elicoptere. De asemenea au fost utilizate ca platformă de spionaj și de monitorizare a activității din Marea Neagră. Rusia primește o nouă lovitură, cu această operațiune specială.

„O operaţiune unică pentru a stabili controlul asupra turnurilor Boiko a fost efectuată de unităţile de informaţii ale apărării”, a anunţat GUR.

Rusia primește o nouă lovitură. Ministerul britanic al Apărării estima că platforma de foraj ar putea servi drept „avanposturi pentru desfăşurarea de forţe, platforme pentru elicoptere şi locaţii pentru amplasarea de sisteme de rachete cu rază lungă de acţiune.

Misiunea de la Turnurile Boika j vine după ce Rusia a anunţat, în mai multe rânduri, că a distrus ambarcaţiuni ucrainene, cu soldaţi la bord. Ofițerii ruși au afirmat că aceste ambarcațiuni urmăreau să debarce în Crimeea pentru alte operațiuni militare.

De altfel, pe 24 august, de Ziua Independenţei Ucrainei, serviciul de informații anunța că a reușit o asemenea operațiune specială. Trupele de intervenție au arborat steagul ucrainean pe pâmântul Crimeei.

Vezi si alte articole...