sâmbătă, iulie 20, 2024

Putin, scos din sărite de vicepremierul rus: „Haide să încheiem discuția chiar acum. De ce faci pe prostul?”

ExternePutin, scos din sărite de vicepremierul rus: „Haide să încheiem discuția chiar acum. De ce faci pe prostul?”

Scene tensionate au fost surprinse la Kremlin. Vladimir Putin a fost scos din sărite de Denis Manturov, vicepremierul rus din cauza lipsei contractelor de achiziții pentru echipamente militare moderne. Mai exact, Vladimir Putin a cerut clarificări despre achiziția avioanelor civile și militare:

Vladimir Putin, tot mai nervos din cauza războiului din Ucraina

„Denis Valentinovich, ai totul pregătit, dar fără contracte. Haide să încheiem discuția chiar acum. De ce să ne batem joc unul de altul? Știu că nu există contracte cu întreprinderile, mi-au spus chiar directorii. De ce faci pe prostul? Când vor fi încheiate contractele? Asta te întreb. Directorii întreprinderilor îmi spun că nu există contracte și tu îmi spui că ‘totul este gata’”, a spus Vladimir Putin.

Moscova a anunțat, miercuri, destituirea lui Serghei Surovikin, supranumit „General Armaghedon”, din funcția de comandat al forțelor de luptă din Ucraina. În locul lui, va fi trimis şeful Statului Major, generalul Valeri Gherasimov.

Surovikin va rămâne ca adjunct al lui Gherasimov, a precizat Ministerul Apărării. Acesta a precizat că schimbările au fost concepute pentru a creşte eficienţa gestionării operaţiunilor militare din Ucraina, după mai bine de 10 luni de campanie.

Gherasimov, la fel ca Şoigu, s-a confruntat cu critici ascuţite din partea bloggerilor militari pro-război pentru multiplele eşecuri ale Rusiei pe câmpul de luptă şi pentru eşecul de a asigura victoria într-o campanie pe care Kremlinul se aştepta să dureze doar puţin timp.

Mercenarii Wagner ar putea constitui un sfert din forţele ruse din Ucraina, potrivit ”spionajului occidental”, scrie The Guardian.

Vezi si alte articole...