luni, iunie 24, 2024

Prognoza meteo, 23 iunie. Canicula şi disconfortul termic vor persista. Unde va ploua

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie (ANM)...

Cod galben de furtuni. Majoritatea țării va fi afectată de fenomene extreme

Cod galben de furtuni. Administrația Națională de...

Putin și-a încărcat avioanele cu rachete hipersonice cu focoase nucleare. Lovesc la 2.000 km

ExternePutin și-a încărcat avioanele cu rachete hipersonice cu focoase nucleare. Lovesc la 2.000 km

Putin și-a încărcat avioanele cu rachete hipersonice cu focoase nucleare, într-o demonstrație de forță cum nu a mai avut loc de luni de zile. Clipul a fost postat, ostentativ, pe rețele de socializare.

Russia a anunțat marți că a început prima etapă de testare a armelor nucleare tactice, printr-un anunț video în care se vede cum personalul militar încarcă rachete.

Putin și-a încărcat avioanele cu rachete hipersonice cu focoase nucleare. Lovesc la 2.000 km. Anunțul a fost făcut de Ministerul rus al Apărării, care a precizat că exercițiile au inclus rachete hipersonice Kinzhal echipate cu „focoase speciale”.

La începutul acestei luni, președintele rus Vladimir Putin a ordonat exerciții cu arme nucleare tactice ca răspuns la comentariile Occidentului.

Ministerul Apărării a declarat, într-o declarație din 6 mai, că exercițiile vor crește gradul de pregătire a forțelor nucleare non-strategice pentru a îndeplini misiuni de luptă și pentru a asigura integritatea teritorială și suveranitatea Rusiei „ca răspuns la declarațiile provocatoare și la amenințările unor oficiali occidentali individuali împotriva Federației Ruse”.

Marți, Ministerul rus al Apărării (MOD) a declarat într-un mesaj postat pe platforma rusească de socializare VKontakte (VK) că personalul din Districtul Militar Sud a început să se antreneze și să îndeplinească sarcini de luptă cu „muniție specială” pentru sistemele de rachete Iskander. Aceasta a inclus echiparea lansatoarelor și „mutarea lor pe ascuns în zona de poziționare desemnată pentru a se pregăti pentru lansarea rachetelor”.

Să speriem Vestul

„Personalul unităților de aviație ale Forțelor Aerospațiale Ruse implicate în practica exercițiului echipează armele de aviație cu focoase speciale, inclusiv rachetele hipersonice Kinzhal, și zboară în zonele de patrulare desemnate”, se arată în comunicat.

Videoclipul arată vehicule militare de transport care se îndreaptă spre o locație unde rachetele sunt apoi plasate în ceea ce par a fi poziții de lansare. Clipul se încheie cu un pilot care urcă în cabina de pilotaj a unui avion de vânătoare.

Rachete Kinzhal au o viteză de aproximativ 10 Mach și o bătaie de peste 2.000 de kilometri. Racheta este destinată pentru distrugerea de ținte terestre și navale are 500 de kilograme și poate avea ogivevconvenționale sau nucleare.

Mesajul Ministerului Apărării se încheie reiterând că exercițiile se desfășoară atât pentru a asigura „pregătirea personalului și a echipamentului unităților”, cât și pentru a răspunde amenințărilor venite din partea „anumitor oficiali occidentali la adresa Federației Ruse”.

Putin a declarat în septembrie 2022 că Rusia va recurge la arme nucleare pentru a-și apăra „integritatea teritorială”, adăugând că „nu este o cacealma”. În timpul discursului său anual privind starea națiunii, ținut la Moscova la 29 februarie, liderul rus a subliniat că „forțele sale nucleare strategice sunt în stare de pregătire deplină”.

Vezi si alte articole...