miercuri, iulie 17, 2024

Putin vrea să bată recordul lui Stalin. Dictatorul rus nu se dă dus de la Kremlin

ExternePutin vrea să bată recordul lui Stalin. Dictatorul rus nu se dă dus de la Kremlin

Vladimir Putin va candida la alegerile prezidențiale din Rusia, de anul viitor, pentru un nou mandat care s-ar întinde până în 2030, Dacă va fi reales și se va menține la putere până la final, va atinge recordul lui Iosif Stalin, unul dintre cei mai sângeroși dictatori din istorie.

Vladimir Putin va candida la alegerile prezidențiale de anul viitor, cel puțin aceasta este speranța purtătorului de cuvânt Dmitri Peskov. Acesta a acordat un interviu în care a vorbit despre posibilitatea ca dictatorul rus să-și prelungească mandatul la Kremlin.

În 2024 sunt programate alegeri prezidențiale în Rusia, iar Vladimir Putin va candida mai mult ca sigur. Dacă va fi ales, lucru de la sine înțeles, și dacă își va duce mandatul la final, în 2030, ar putea atinge recordul lui Stalin. Considerat unul dintre cei mai sîngeroși dictatori din istorie, Iosif Stalin a condus Rusia Sovietică timp de 31 de ani. Iar Putin deține puterea din 1999 chiar dacă, pentru un mandat a fost prim-ministru.

Putin

Putin, preferat la prezidențiale

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, și-a exprimat speranța că Vladimir Putin va candida pentru un nou mandat la conducerea Rusiei. Alegerile sunt programate pentru luna martie și este greu de crezut că actualul președinte se va retrage. Dacă va fi reales, el va avea șanse să se mențină la putere până în 2020, transmite Reuters.

Putin, care a devenit președinte la finalul lui 1999, a fost deja la putere mai mult timp decât orice alt lider de la Kremlin de la Iosif Stalin încoace. Oficial nu a fost președintele Rusiei un singur mandat, între 2008 și 2012, însă a continuat să-și exercite puterea ca premier.

„Putin nu și-a anunțat încă intenția de a candida, dar vreau sincer să cred că va face acest lucru și nu am nicio îndoială că va câștiga alegerile. Nu am nicio îndoială că va continua să fie președinte”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Putin

Ce se întâmplă la alegerile din martie

Actualul șef de laKremlin nu și-a anunțat oficial intenția de a candida pentru un nou mandat. Însă, mai multe surse au afirmat că Vladimir Putin este decis să mai candideze o dată. De altfel, nu are foarte multe opțiuni, având în vedere situația sa actuală.

Sursele, care au cerut să li se păstreze anonimatul, au afirmat că decizia a ajuns la subordonaţi. Potrivit acestora, consilierii Kremlinului pregătesc campania electorală pentru primăvară.

Putin preferat de ruși în sondaje

Sondajele de opinie comandate în Rusia susțin că actualul dictator este apreciat de 80% din ruşi. Iar o nouă candidatură vor transforma alegerile într-o formalitate.

Vladimir Putin va câştiga cu siguranţă, fiind sprijinit de întreg aparatul de stat, de presa de stat. El nu are nici o opoziție serioasă, dat fiind că și-a eliminat toți adversarii politici.

Vezi si alte articole...