luni, iulie 22, 2024

Racheta MBDA Marte ER, integrată pe elicopterele Armatei României. Lovește letal la 100 km distanță

ActualitateRacheta MBDA Marte ER, integrată pe elicopterele Armatei României. Lovește letal la 100 km distanță

Racheta MBDA Marte ER, integrată pe elicopterele Armatei României. Rachetele subsonice Marte-ER, cu o rază de acțiune de 100 de km va fi montată pe pe elicopterele Forțelor Navale Române pentru capacități avansate de luptă

Compania MBDA a semnat un contract cu IAR Brașov pentru integrarea rachetelor Marte-ER pe elicopterele Airbus H215M ale Forțelor Navale Române, oferind Armatei capabilități avansate de luptă în războiul de suprafață.

Racheta MBDA Marte ER, integrată pe elicopterele Armatei României. Lovește letal la 100 km distanță. MBDA afirmă că performanțele excelente ale Marte ER vor permite Marinei Române să protejeze mai eficient interesele naționale.

Acest contract reprezintă un pas important în colaborarea dintre MBDA și Forțele Armate Române.

„Ca lider european în sistemele de arme complexe, MBDA este cea mai potrivită pentru a consolida capacitățile de apărare europene.

Suntem mândri să contribuim la autonomia strategică a Forțelor Armate Române și vom continua să fim un partener de încredere, oferind un portofoliu adaptat nevoilor lor actuale și viitoare”, a declarat Arnaud Rousset, vicepreședinte pentru Europa la MBDA, potrivit Rador Radio România.

Proiectul de integrare va implica colaborarea cu IAR Brașov, Airbus și alți parteneri pentru a asigura o integrare completă a rachetei Marte ER în sistem.

Racheta MBDA

Cât de puternică este racheta MBDA Marte ER

Racheta Marte ER, cel mai recent model de tip „trage și uită” (Fire and Forget), capabile să detoneze atât la impact, cât și în proximitate, este proiectată să funcționeze în toate condițiile meteorologice și are capacități letale la distanțe de peste 100 km. Oferă un profil de misiune flexibil, incluzând atacuri pe coordonate terestre și metode specifice de contracarare a sistemelor de apărare ale navelor.

Racheta MBDA

Rachetele Marte-ER (Extended Range), care au fost selectate pentru dotarea elicopterelor, au un diametru de 316 mm, o lungime de 3,6 metri și cântăresc 345 kg.

MARTE ER reprezintă cea de-a treia generație din cadrul familiei de sisteme de rachete MARTE și este derivată din MARTE MK2/S, care este deja în serviciul Marinei italiene pe elicopterele NFH90 și AW101.

Principala diferență între cele două constă în introducerea unui motor turbo în locul motorului rachetă.

Vezi si alte articole...