duminică, februarie 25, 2024

Rachetele Storm Shadow au făcut prăpăd la baza Belbek, Crimeea. Sistemele S-400, depășite

ExterneRachetele Storm Shadow au făcut prăpăd la baza Belbek, Crimeea. Sistemele S-400, depășite

Rachetele Storm Shadow au făcut prăpăd la baza Belbek, Crimeea. Sistemele rusești S-400 de 500.000.000 de dolari bucata nici măcar nu ar reacționat deși rachetele britanice au trecut chiar deasupra lor, acompaniate de râsul soldaților ruși care priveau neputincioși.

Rachetele Storm Shadow au făcut prăpăd la baza aeriană Belbek din Crimeea. Eșecul masiv al sistemelor de apărare antiaeriană „de ultimă generație” S-400 ale Rușilor din Crimeea a fost surprins pe video.

Rachetele Storm Shadow au făcut prăpăd la baza Belbek, Crimeea. Sistemele S-400, depășite

Armata rusă a surprins pe video un eșec major al propriului sistem de apărare aeriană S-400 din Crimeea.

Înregistrarea video arată rachete Storm Shadow zburând deasupra SAM-urilor rusești, care nici măcar nu au reușit să le intercepteze.

Imaginile exclusive au fost publicate de canalul Telegram Spy Dossier. Acesta susține că înregistrarea video a fost filmată pe 31 ianuarie în Crimeea ocupată.

Aerodromul Belbek, unde se află baza aviației militare ruse, a fost lovit de tiruri de rachete ucrainene în peninsulă în acea zi.

În videoclip, rachetele zboară direct deasupra instalațiilor de rachete antiaeriene S-400.

Citește și: Rusia își mută sistemele de apărare S-400 de la granițele NATO. Pierderile din Ucraina sunt uriașe

Un ofițer militar rus din spatele scenei râde isteric în timp ce se ocupă de Storm Shadow, folosind un limbaj vulgar.

„Această rachetă se îndreaptă spre aerodromul Belbek și va lovi mai târziu CP (postul de comandă – n.r.) al Regimentului 38 de aviație de vânătoare. 31.01.2024. Undeva în Crimeea”, scrie sursa.

Un cunoscut expert rus, Yan Matveev, a comentat imaginile. El a spus că ceva a fost în neregulă cu sistemul de apărare aeriană al Federației Ruse în Crimeea.

„Trupele rusești de apărare aeriană privesc cum trec rachete de croazieră. În fundal se pot vedea lansatoare S-400. Ei nu ar fi trebuit să lanseze rachetele la acea distanță și altitudine, ci ar fi trebuit să doboare Storm Shadow la apropiere. Sau ar fi trebuit să existe un Pantsir-S1 undeva în apropiere pentru a acoperi bateria. Nimic din toate acestea nu este vizibil”, a declarat expertul.

Vezi si alte articole...