marți, mai 30, 2023

Radu Mihaiu a ieșit din birou special ca să măsoare un loc de parcare și să constate și un stâlpișor în plus pe trotuar

Din OrasRadu Mihaiu a ieșit din birou special ca să măsoare un loc de parcare și să constate și un stâlpișor în plus pe trotuar

Un locuitor al Bucureștiului a raportat o problemă pe grupul Sectorului 2, ceea ce a determinat pe primarul Radu Mihaiu să iasă din birou și să se deplaseze personal la fața locului pentru a verifica situația.

„Numai cine nu muncește nu greșește”, spune primarul Sectorului 2 într-un video postat pe Facebook.

Mai exact, un bucureștean a semnalat că un loc de parcare este mai mic decât ar trebui să fie și că, dacă cineva încearcă să parcheze acolo, va împiedica și ceilalți șoferi să își folosească locurile de parcare. Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a hotărât să meargă personal să verifice situația. A măsurat locul de parcare și a constatat că era conform cu planul teoretic. Însă, a decis să măsoare și locul de parcare alăturat și a descoperit că era într-adevăr prea mic, așa cum sugerase bucureșteanul. Apoi, a observat că exista și un stâlp în plus, ceea ce ducea la îngustarea locurilor de parcare.

Deoarece lucrarea încă nu fusese recepționată, constructorul va fi obligat să refacă zona. Mihaiu a explicat că va fi necesară decopertarea zonei și lărgirea locului de parcare.

Românii au o vorbă: numai cine nu muncește nu greșește. Astăzi am venit să exemplific această vorbă. Acum câteva zile, cineva pe grupul de sector a spus că acest loc de parcare este prea scurt și că nu este loc să se parcheze o mașină.
M-am uitat pe proiect, am văzut că are prevăzut 5 metri, am venit a doua zi, am măsurat, are fix 5 metri și mă simțeam foarte încrezător că administrația publică și-a făcut treaba.
Problema a fost când am măsurat locul de parcare de lângă, care ar fi trebuit să aibă tot 5 metri, dar are 4 metri și 30 de centimetri. Ceea ce, în mod evident, mănâncă din spațiul tuturor celorlalte mașini.
După cum vedeți, o mașină relativ scurtă intră cu botul peste acest loc de parcare și toate mașinile sunt mult mai înghesuite. Am revizitat proiectul și am văzut următorul lucru. Deși pe planșa de proiectare erau prevăzuți șase stâlpișori, începând cu limita trecerii de pietoni, așa cum puteți vedea aici sunt 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 stâlpișori. Ceea ce înseamnă că, practic, locurile de parcare trebuiau să fie până fix aici.
Nu sunt, sunt până acolo. Din fericire, această lucrare nu a fost recepționată. Asta înseamnă că, constructorul poate reface toată zona aceasta.
Mâine va veni și va decoperta pe cheltuială proprie tot acest spațiu și practic locul de parcare se va lungi cu aproximativ 1 metru și 20 de centimetri.
Iată de ce este bine ca cetățenii să fie implicați și să indice lucrurile de genul acesta și iată de ce este bine și ca administrația să asculte ceea ce spun cetățenii pentru că în felul ăsta putem să facem cu toții ca împrejurimile să fie mai bine amenajate, a spus primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.
 

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro