marți, iulie 16, 2024

Război în Israel, ziua 253. Noi atacuri în Gaza. Nordul enclavei, cuprins de foamete

ExterneRăzboi în Israel, ziua 253. Noi atacuri în Gaza. Nordul enclavei, cuprins de foamete

Război în Israel, ziua 253. Un nou atac israelian a avut loc în apropierea unei clădiri rezidențiale din nordul Fâșiei Gaza. În urma acestei lovituri, cel puțin șapte persoane au fost ucise. De asemenea, o asistentă medicală care lucra pentru organizația Medici fără frontiere a fost rănită, informează MSF UK.

Război în Israel, ziua 253. Șapte persoane au fost ucise 

Atacul a avut loc asupra uneia dintre cele mai afectate zone din Gaza. Cel puțin trei copii au murit în timpul loviturii recente. Asistenta și fiica ei au fost salvate și transportate de urgență la spital.

Război în Israel

Vineri, Comitetul Internațional de Salvare (IRC) a anunțat că locuitorii din Gaza trebuie să primească sprijin suplimentar. Totodată, reprezentanții acestei structuri susțin că încetarea focului nu este un pas suficient pentru a ajuta victimele de război.

„Soluțiile de avarie și schimbările de pe margine nu vor împiedica foametea, bolile și moartea în Gaza. Cu toate acestea, o resetare umanitară nu trebuie să fie legată de progresul politic. Așadar, chiar dacă acordul de încetare a focului eșuează, îndemnăm Consiliul de Securitate al ONU să facă presiuni pentru îmbunătățiri imediate și măsurabile în ceea ce privește accesul umanitar”, au transmis reprezentanții IRC.

Regele Iordaniei, critici pentru liderii lumii

În timpul summitului G7 din Italia, regele Abdullah al II-lea al Iordaniei și-a arătat nemulțumirea vizavi de comunitatea internațională. El a subliniat că tensiunile din Gaza sunt o amenințare pentru regiunea sa. Totodată, acesta i-a criticat pe liderii lumii, care nu au găsit soluțiile pentru pace.

„Comunitatea internațională nu a reușit să ajungă la singura soluție care garantează securitatea palestinienilor, a israelienilor, a regiunii și a lumii”, a spus Regele Iordaniei.

Război în Israel

Război în Israel, ziua 235. Nordul Fâșiei Gaza, lovit de foamete și sărăcie

Locuitorii din nordul Fâșiei Gaza sunt afectați de lipsa alimentelor. Legumele, fructele sau carnea au devenit un lux pentru cetățenii care au rămas în zona de conflict. Potrivit Reuters, prețurile din piețe sunt uriașe, un kilogram de ardei ajungând să coste și 90 de dolari. De asemenea, ceapa se vinde cu 70 de dolari.

Vineri, zeci de rachete au lovit în din jurul orașului de frontieră Kiryat Shemona. Acesta ar fi pornit din sudul Libanului.

Vezi si alte articole...