luni, iulie 15, 2024

Război în Israel, ziua 256. Două batalioane Hamas, desființate. Tensiunile continuă în enclavă

ExterneRăzboi în Israel, ziua 256. Două batalioane Hamas, desființate. Tensiunile continuă în enclavă

Război în Israel, ziua 256. Două batalioane, pe care Hamas pe deținea în Rafah, au fost eliminate. Anunțul vine din partea armatei israeliene, care a menționat că gruparea teroristă a pierdut 500 de luptători.

Război în Israel, ziua 256. Sute de luptători ai Hamas, uciși. În urma loviturilor din raşul Rafah, două dintre cele patru batalioane ale Hamas au fost eliminate, relatează EFE. Forțele israeliene au anunțat că celelalte două batalioane ar fi „la un nivel operaţional scăzut”.

Război în Israel

Pe durata operaţiunilor din Rafah, trupele israeliene au distrus „zeci de guri de tuneluri şi două tuneluri cu o lungime de peste un kilometru”. De asemenea, acestea au localizat alte 230 de guri de tuneluri şi aproximativ 20 de kilometri de pasaje subterane, a transmis IDF.

Tunelurile au fost folosite pentru livrarea armelor în Gaza

Conform anunțului făcut de armata israeliană aceste tuneluri fac parte din Coridorul Philadelphia. Majoritatea erau folosite pentru a livra armamentul în enclavă. Trupele israeliene estimează că, în termen de două săptămâni, vor prelua controlul asupra întregului oraș

În același timp, asistența pentru Fâșia Gaza primește un buget mai mare. Luni, Norvegia a anunţat că va suplimenta cu peste opt milioane de euro ajutorul oferit agenţiei ONU, cu scopul de a ajunge la refugiaţii, informează Reuters.

Război în Israel

Război în Israel, ziua 256. Mai mulți bani pentru refugiați

UNRWA se ocupă de coordonarea acțiunilor de sprijin pentru Fâşia Gaza. Activitatea acesteia a fost afectată de acuzațiile Israelului, care susținea că 12 angajaţi ai agenţiei ONU au fost implicaţi în atacul din 7 octombrie. Din acest motiv, multe state au suspendat ajutorul pentru refugiați.

„UNRWA este coloana vertebrală a răspunsului umanitar din Gaza. Războiul, acuzaţiile Israelului, atacurile necontenite asupra organizaţiei şi reţinerea de fonduri de către marii donatori au plasat UNRWA într-o situaţie financiară extrem de dificilă” a declarat Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim, ministrul norvegian pentru dezvoltare internaţională.

După dizolvarea cabinetului de război, Netanyahu ar urma să se consulte cu un grup restrâns de miniștri. Printre aceștia se numără cel al Apărării și Ministrul Afacerilor Strategice.

Vezi si alte articole...