luni, iulie 22, 2024

Război în Israel, ziua 33. Netanyahu refuză o încetare a focului fără eliberarea ostaticilor

ExterneRăzboi în Israel, ziua 33. Netanyahu refuză o încetare a focului fără eliberarea ostaticilor

Război în Israel, ziua 33 Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Israelului, a avut o discuție cu președintele Comitetului Internațional al Crucii Roșii privind ostaticii aflați în detenție în Gaza. El a solicitat ca organizația să efectueze o vizită imediată pentru a se asigura de starea lor de bine.

Război în Israel, ziua 33. „Reiterez și le spun atât prietenilor mei, cât și dușmanilor mei: nu vom avea o încetare a focului fără ca ostaticii să se întoarcă acasă”, a declarat Netanyahu.

El a subliniat că Israelul utilizează toate mijloacele disponibile și acționează pe toate fronturile posibile pentru a aduce ostaticii înapoi acasă.

A afirmat că acțiunile militare reprezintă o componentă esențială a acestui efort.

În același timp, Benjamin Netanyahu a avertizat că Hezbollah începe să se implice în acest conflict și că, dacă va continua, va face „cea mai gravă greșeală a vieții sale”.

Război în Israel, ziua 33. Casa Albă avertizează Israelul în legătură cu recucerirea Fâșiei Gaza
Statele Unite se opun unei ocupații noi și pe termen lung a Fâșiei Gaza de către Israel, a informat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

La o conferință de presă, Vedant Patel a spus că SUA nu susține o relocare a palestinienilor în afara Gaza.

„Perspectiva noastră este că palestinienii trebuie să se afle în avangarda acestor decizii, că Gaza este teritoriu palestinian și că va rămâne teritoriu palestinian”, a spus el.

Liderul Hamas din Gaza ar fi înconjurat de IDF

Yoav Gallant, ministrul israelian al Apărării, a confirmat marți seară că IDF se află în centrul orașului Gaza.

El a menționat că liderul Hamas din enclavă, Yahya Sinwar, a fost înconjurat în buncărul său, dar nu a oferit detalii cu privire la locația acestui buncăr.

Gallant a mai spus că Israelul nu are intenția de a guverna Gaza după încheierea războiului, la fel cum nici Hamas nu va prelua controlul asupra regiunii.

În același timp, premierul Netanyahu a declarat că orașul Gaza „este înconjurat”. A mai spus că trupele israeliene „acționează în interiorul său”, „aplicând presiune pe Hamas în fiecare oră și în fiecare zi”.

În schimb, Netanyahu nu a menționat în discursul său de marți seară afirmațiile ministrului israelian al Apărării potrivit cărora IDF l-ar fi înconjurat pe liderul Hamas, Yahya Sinwar, în buncărul său.

Peste 14.000 de ținte teroriste, vizate de IDF în ultima lună

IDF au declarat că au vizat „peste 14.000 de ținte teroriste” în ultima lună. Aceste operațiuni au dus la eliminarea mai multor militanți Hamas. Precum și la distrugerea de infrastructură cheie și arme.

Război în Israel,

Forțele israeliene au precizat că au distrus peste 100 de puțuri de tuneluri teroriste și peste 4.000 de arme, dintre care multe se aflau în moschei, grădinițe și clădiri rezidențiale.

Reprezentantul IDF, contraamiralul Daniel Hagari, a subliniat că nu va fi nicio încetare a focului. Acesta a repetat afirmația că Hamas folosește populația sa ca scut uman.

Război în Israel ziua 33. Un convoi umanitar al Crucii Roșii, lovit în Gaza
Un convoi umanitar ce transporta provizii medicale a fost ținta unui atac armat în orașul Gaza, conform informațiilor prezentate de Comitetul Internațional al Crucii Roșii.

Convoiul era format din cinci camioane și două vehicule aparținând Crucii Roșii. Toate transportau provizii către unitățile medicale atunci când a fost atacat.

Organizația a menționat într-un comunicat că două dintre camioane au suferit avarii. De altfel, un șofer a fost ușor rănit în urma incidentului. Nu a fost încă clarificată identitatea autorilor atacului armat.

Vezi si alte articole...