joi, iulie 18, 2024

Război în Ucraina. Urmează câteva luni dificile pentru Rusia

ExterneRăzboi în Ucraina. Urmează câteva luni dificile pentru Rusia

Război în Ucraina.Fostul colonel FSB Igor Girkin, marele rival al președintelui rus, consideră că Rusia nu mai are șanse să avanseze în următoarele luni și că Vladimir Putin se va confrunta cu numeroase pierderi.

Război în Ucraina. Fostul colonel FSB Igor Girkin, care a jucat un rol-cheie în invazia Donbasului din 2014, consideră că Rusia nu va avansa în Ucraina în următoarele șase luni. Igor Girkin a fost arestat în iulie sub acuzația de extremism. La vremea respectivă, el a declarat că președintele Vladimir Putin și șefii armatei trebuiau să atace mai dur Ucraina.

Igor Girkin, despre armata din Rusia

Girkin a mai spus că poziția Rusiei „se deteriorează treptat” și că rușii sunt ținuți într-un blocaj în urma contraofensivei ucrainene. El a mai susținut că forțele ruse vor continua să fie „incapabile de acțiuni ofensive ample”. Nici forțele ucrainene nu mai au prea multă putere, a declara fostul colonel.

„Sugestia lui Girkin că operațiunile ofensive rusești în desfășurare dăunează perspectivelor viitoarelor operațiuni rusești este notabilă, deoarece forțele ruse încă trebuie să respingă operațiunile ofensive ucrainene în timp ce încearcă inițieze propriile ofensive”, au comentat analiștii de la think tank-ul ISW.

Fostul colonel FSB a mai declarat că armata rusă a ”epuizat potențialul de recrutare de noi militari prin contract și voluntari”, potrivit The Telegraph.

Vrea să îi fure locul lui Putin

În vară, Igor Girkin, a declarat că va fi un președinte mai bun decât Vladimir Putin, calificându-l ca fiind credul și „prea îngăduitor”. El și-a anunțat candidatura și a spus că nu le va permite occidentalilor „să-l ducă de nas”

Război în Ucraina

„Cred că în chestiunile militare sunt mai competent decât actualul preşedinte”, a transmis Girkin pe Telegram.

Riscă cinci ani de închisoare

Fost ofiţer al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunţat și că a decis să facă pasul intrării în politică. Cu toate astea, el a fost arestat în cadrul acţiunilor represive lansate de Putin împotriva mediilor naţionaliste ruse. Acesta este acuzat de „instigare la activităţi extremiste”. Rivalul lui Putin riscă până la cinci ani de închisoare. Se apropie alegerile, dar Girkin nu și-a aflat pedeapsa.

Vezi si alte articole...