sâmbătă, decembrie 2, 2023

Război în Ucraina, ziua 600. Măsuri de apărare care nu au mai fost folosite până acum

ExterneRăzboi în Ucraina, ziua 600. Măsuri de apărare care nu au mai fost folosite până acum

Război în Ucraina, ziua 600. Preşedintele Volodimir Zelenski le-a vorbit ucrainenilor, duminică seara, despre pregătirile pentru a face faţă loviturilor ruseşti care vor lovi infrastructura critică pe măsură ce vine frigul.

Război în Ucraina, ziua 600. Volodimir Zelenski a anunţat că vor fi puse în aplicare măsuri care nu au mai fost folosite până acum. În acelaşi timp, este esenţial ca fiecare, la nivel de autoritate locală şi companie, să-şi facă treaba, la fel ca pe câmpul de luptă, pentru a proteja Ucraina de teroarea rusă, a arătat şeful statului.

În discursul său video nocturn, preşedintele a anunţat că deja au fost atacuri ruseşti în Herson şi Doneţk care au afectat aprovizionarea cu energie electrică şi apă.

„Toată ziua, inginerii energeticieni şi salvatorii au lucrat foarte activ în regiunea Herson şi în regiunea Doneţk pentru a elimina consecinţele atacurilor asupra instalaţiilor electrice. În special, duminică au avut loc pene de curent în Herson din cauza bombelor ruseşti. Echipele noastre de reparaţii fac tot posibilul pentru a restabili alimentarea cu energie electrică şi apă în aproape tot oraşul. Cu excepţia a zece case din cartierul Tavriski. În ceea ce priveşte aceste case, se aşteaptă ca reparaţiile să fie finalizate mâine”, a arătat Zelenski.

Război în Ucraina ziua 600. Apărarea aeriană va fi consolidată

Volodimir Zelenski

Război în Ucraina

„Trebuie să fim conştienţi de faptul că, pe măsură ce se apropie iarna, vor mai exista astfel de lovituri ruseşti – împotriva instalaţiilor de generare şi a reţelei. Trebuie să fim pregătiţi pentru asta”, a punctat Zelenski.

El a menţionat că apărarea aeriană va fi consolidată cât mai mult posibil în circumstanţele actuale. „Chiar mai mult decât realist. Convenim cu partenerii noştri asupra unor măsuri de apărare care nu au mai fost folosite până acum”, a spus Zelenski, fără a detalia.

Teroarea rusă și iarna

Cu toate acestea, a atras el atenţia, mult va depinde şi de pregătirea autorităţilor locale. În special în oraşe, precum şi de activitatea pregătitoare a companiilor energetice şi a operatorilor de telecomunicaţii.

„Toată lumea trebuie să îşi facă partea pentru a proteja Ucraina de teroarea rusă în această iarnă. La fel ca pe câmpul de luptă. Trebuie să fim cât mai rezistenţi şi mai puternici posibil în toate domeniile”, a subliniat liderul ucrainean.

El a anunţat că programul săptămânii care începe include noi întâlniri. Noi discuţii cu partenerii privind consolidarea Ucrainei şi a apărării ucrainene. „Vom lucra, de asemenea, pentru a face reconstrucţia în Ucraina mai activă. De asemenea, pregătim noi măsuri pentru a ne asigura că, în situaţia actuală de securitate din lume, atenţia acordată Ucrainei rămâne la un nivel suficient”, a menţionat Zelenski referindu-se la criza din Orientul Mijlociu.

Vezi si alte articole...