duminică, februarie 25, 2024

Război în Ucraina, ziua 701. Strategia Rusiei de a anihila apărarea antiaeriană

ExterneRăzboi în Ucraina, ziua 701. Strategia Rusiei de a anihila apărarea antiaeriană

Război în Ucraina, ziua 701. Purtătorul de cuvânt al Securității Naționale a Casei Albe, John Kirby, dă asigurări că Rusia încearcă să facă Kievul să consume muniție, deoarece știe că ajutorul SUA este blocat.

Război în Ucraina, ziua 701. Purtătorul de cuvânt al Securității Naționale a Casei Albe, John Kirby, a asigurat că Rusia încearcă să „satureze” și să „uzeze” apărarea aeriană a Ucrainei și capacitatea sa defensivă pentru a o obliga să-şi consume muniția, profitând de lipsa fondurilor din partea Washingtonului, a căror aprobare este blocată de Partidul Republican în Congres.

„Ceea ce fac ei este să încerce să copleșească sistemele de apărare aeriană ucraineană. Și acele sisteme de apărare aeriană au fost foarte eficiente în a elimina multe dintre aceste lucruri din cer. (…) Ucrainenii iau niște decizii dificile pe câmpul de luptă cu privire la ţintele în care urmează să tragă și ce urmează să lase pentru altă zi. Și rușii știu asta”, a declarat Kirby în timpul unei conferințe de presă.

În continuare, el a subliniat importanța obținerii aprobării fondurilor guvernamentale în Congres și continuarea ajutorului financiar și militar acordat Kievului.

Război în Ucraina

„I-am văzut pe ei (rușii) începând să vizeze mai mult industria de apărare ucraineană. Încă o dată, aceasta este o încercare de a eroda în timp capacitatea ucrainenilor de a se apăra”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Război în Ucraina. Val de atacuri comise de Rusia împotriva mai multor orașe ucrainene
Aceste declarații au venit după un val de atacuri comise de Rusia împotriva mai multor orașe ucrainene care au făcut doisprezece morți și peste o sută de răniți, acțiuni pe care Kirby le-a explicat ca o încercare de a „victimiza și mai mult populația ucraineană și de a încerca să-i slăbească voința”.

„Atacurile asupra infrastructurii civile, asupra caselor și zonelor rezidențiale nu sunt ceva pe care Putin l-a evitat în trecut”, a adăugat el.

Săptămâna trecută, consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, și directorul american de informații naționale, Avril Haines, i-au asigurat pe membrii Congresului în timpul unei întâlniri private că, fără ajutorul Washingtonului acordat Kievului, Moscova ar putea câștiga războiul „într-o chestiune de săptămâni, luni în cel mai bun caz”, potrivit unor surse citate de NBC News.

Vezi si alte articole...