miercuri, februarie 21, 2024

Război în Ucraina, ziua 718. Atac cu drone în Marea Neagră, respins de ruși. Zelenski, discuții cu Macron

ExterneRăzboi în Ucraina, ziua 718. Atac cu drone în Marea Neagră, respins de ruși. Zelenski, discuții cu Macron

Rusia a respins un atac cu drone din Marea Neagră. Acesta ar fi avut drept ținte, mai multe nave de transport civile. Președintele Zelenski a discutat cu Macron, pe fondul nevoilor pe care le are Kievul.

Război în Ucraina, ziua 718. Forțele ruseşti au respins un atac care viza zona de sud-vest de la Marea Neagră . Artera este folosită pentru exporturile de cereale şi petrol din ambele ţări. Ministerul rus al Apărării a transmis că drona navală ucraineană implicată în atac a fost distrusă. De asemenea, alte drone au fost dezactivate de focuri de artilerie.

Război în Ucraina, ziua 718. Atac cu drone în vestul Mării Negre

Conform mesajului transmis de oficialii ruși, nicio navă civilă sau militară rusească nu a fost avariată. Marea Neagră rămâne o rută principală pentru exporturile de cereale ruseşti şi ucrainene. Rusia a refuzat anul trecut să reînnoiască un acord intermediat de Turcia, privind exporturile sigure prin zona respectivă.

După respingerea atacului din Marea Neagră, forţele aeriene ruse au interceptat trei drone ucrainene în zona Briansk, sud-vestul Rusiei. Ministerul Apărării de la Moscova a precizat că acestea au fost distruse.

Zelenski, discuții cu Macron

Preşedintele ucrainean a discutat la telefon cu Emmanuel Macron, pe fondul situației de pe front, precum și despre nevoile pe care le are Kievul.

„Am vorbit despre situaţia de pe câmpul de luptă şi despre nevoile Ucrainei în materie de apărare, care includ drone, artilerie şi muniţii, război electronic şi sisteme de apărare aeriană”, a scris Zelenski pe platforma X.

Liderul ucrainean a mulțumit Franței pentru tot sprijinul acordat. De asemenea, omologul său a dat asigurări că statul pe care îl conduce va arăta în continuare deschidere către Ucraina.

Marea Neagră

„Preşedintele Republicii a reiterat hotărârea Franţei de a oferi tot sprijinul necesar, pe termen lung şi cu toţi partenerii săi, pentru a învinge războiul de agresiune al Rusiei”, a adăugat acesta.

Cei doi președinți au discutat și despre acordul bilateral de securitate pe care Franţa şi Ucraina. Sprijinul Franţei pentru Ucraina a stârnit mai multe tensiuni, Rusia, criticând „frenezia militaristă” a lui Macron.

Război în Ucraina, ziua 718. Panică după atacurile rusești de la graniță

Valul de atacuri de vineri noaptea, din zona graniței cu România, a stârnit panică în rândul românilor. Premierul Marcel Ciolacu a fost contactat telefonic în miez de noapte de șeful DSU, Raed Arafat, precum și de ministrul Apărării.

„Azi noapte, când și dumneavoastră ați fost treziți din somn ca și mine. Pe mine m-a trezit ministrul Apărării și domnul Raed Arafat, pe dumneavoastră sistemul Ro-Alert.

Să ne uităm unii la alții și să nu știm încotro o luăm. Acesta a fost scopul lor de a dezbina, de a distruge uniforma, de a distruge un stat, ca pe urmă să fie împărțiți pe bucăți”, a spus Marcel Ciolacu.

Marea Neagră

Război în Ucraina. Sursa foto: Facebook

Producția de drone rusești, în creștere

Serghei Șoigu a transmis că producția de drone militare a țării a crescut semnificativ. Cu toate acestea, rușii se confruntă cu unele probleme tehnice legate de producție

„Capacitățile de producție care au fost create ne permit să îndeplinim majoritatea sarcinilor cu care ne confruntăm astăzi”, a declarat acesta.

Conform acestuia, impedimentele ce țin de utilizarea inteligenței artificiale în drone ar trebui eliminate.

Vezi si alte articole...