luni, iunie 24, 2024

Prognoza meteo, 23 iunie. Canicula şi disconfortul termic vor persista. Unde va ploua

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie (ANM)...

Cod galben de furtuni. Majoritatea țării va fi afectată de fenomene extreme

Cod galben de furtuni. Administrația Națională de...

Război în Ucraina, ziua 742. Rusia, lovită în mai multe locuri de Kiev

ExterneRăzboi în Ucraina, ziua 742. Rusia, lovită în mai multe locuri de Kiev

Război în Ucraina, ziua 742. O navă a fost ținta forțelor ucrainene în Marea Neagră. În plus, mai multe situri rusești, inclusiv o gară și un depozit de petrol, au fost lovite de un atac cu drone.

Ucraina a revendicat marți distrugerea unei nave rusești de război de patrulare în apropierea peninsulei Crimeea anexată de Rusia, un nouă lovitură dată Moscovei în această zonă strategică a Mării Negre. „Ca urmare a atacului cu drone maritime Magura V5, nava rusă Project 22160 Sergei Kotov a suferit avarii la pupa, tribord și babord”, a precizat departamentul de informații militare ucrainene (GUR) pe Telegram.

Purtătorul de cuvânt al GUR, Andrii Iusov, a declarat că nava a fost deja lovită într-un atac anterior, dar „a fost cu siguranță distrusă de data aceasta” într-un atac din noaptea de luni spre marți. „În ceea ce privește echipajul, situația este în curs de clarificare. Sunt morți și răniți. Cu toate acestea, este probabil ca o parte a echipajului să fi reușit să evacueze”, a spus el.

Război în Ucraina. Marina rusă, incapabilă de a se apăra

Atacul a fost efectuat de GUR cu cooperarea Marinei Ucrainene, potrivit acesteia din urmă. GUR a lansat marți un video alb-negru care arată presupusul atac nocturn. În imagini putem vedea o dronă navală apropiindu-se de Sergei Kotov – 94 de metri lungime – apoi o explozie cu o flacără mare, fum și resturi proiectate deasupra navei, potrivit lalibre.be.

Ministerul rus al Apărării nu a făcut încă un comentariu oficial asupra atacului, dar bloggerii militari ruși apropiați de forțele armate au confirmat lovitura, unii subliniind incapacitatea marinei ruse de a se apăra.

În doi ani de război, forțele Kievului au reușit să forțeze puternica flotă rusă din Marea Neagră să se retragă folosind rachete și drone maritime. Potrivit armatei ucrainene, aproximativ o treime din navele militare ruse au fost „incapacitate” în această zonă.

Locații rusești, vizate de lovituri

Mai multe locații, inclusiv o gară și un depozit de petrol, au fost ținta unor lovituri și atacuri cu drone, marți, în regiunile rusești Kursk și Belgorod, la granița cu Ucraina. „Gara Glușkovo a fost vizată de lovituri venite din Ucraina”, a scris Roman Starovoit, guvernatorul regiunii Kursk, pe Telegram, precizând că atacul „nu a făcut răniți”.

Război

Aceste lovituri au provocat un incendiu care a fost stăpânit rapid și a deteriorat linii de înaltă tensiune, privând stația Glușkovo și satul din apropiere Kulbaki de electricitate, potrivit aceleiași surse.

O dronă a fost, de asemenea, distrusă marți dimineață deasupra regiunii Kursk, a anunțat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Ministerul a anunțat, de asemenea, că a distrus trei drone ucrainene în cursul nopții deasupra regiunii Belgorod, care se învecinează cu Ucraina. Informațiile militare ucrainene (GUR) au efectuat un atac cu dronă asupra unui depozit de petrol din regiunea rusă Belgorod, la granița cu Ucraina, a confirmat marți pentru AFP o sursă din cadrul acestei structuri. Potrivit acestei surse, atacul a lovit un amplasament al unei companii petroliere din satul Dolgoe, din districtul Gubkin, la aproximativ 90 km nord de Belgorod, capitala regională.

Atacuri cu drone și cu mortiere

În această regiune, o explozie a provocat „un incendiu la o infrastructură” în districtul Gubkin, a scris guvernatorul regional Viacheslav Gladkov pe Telegram, fără alte detalii.

Potrivit presei locale, a fost un atac cu dronă asupra unui depozit de petrol din orașul Gubkin. „Conform informațiilor inițiale, un rezervor a fost avariat”, a declarat filiala locală a Ministerului rus pentru Situații de Urgență într-un comunicat.

Potrivit dlui Gladkov, regiunea Belgorod a fost vizată în ultimele 24 de ore de multiple atacuri cu drone și atacuri cu mortiere care au avariat mașini în mai multe localități.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina în februarie 2022, teritoriul rus a fost atins în mod regulat de lovituri atribuite Kievului care, în ultimele săptămâni, vizează în special depozite de petrol și rafinării. (Traducerea – Rador)

Vezi si alte articole...