vineri, iulie 19, 2024

Război în Ucraina, ziua 863. Vladimir Putin va primi vizita premierului indian Narendra Modi

ExterneRăzboi în Ucraina, ziua 863. Vladimir Putin va primi vizita premierului indian Narendra Modi

Război în Ucraina, ziua 863. Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate, a declarat că Federația Rusă a recrutat aproximativ 190.000 de persoane de la începutul anului. De la Kremlin, președintele Vladimir Putin a menționat că Moscova nu are nevoie de o campanie suplimentară de recrutare obligatorie, deoarece rușii se înscriu din propria inițiativă.

Război în Ucraina, ziua 863. Principalele evenimente 

Între timp, pe frontul din Ucraina, Rusia continuă atacurile din regiunea Zaporojie. Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) a precizat că mai multe drone au lovit ținte situate în apropierea centralei nucleare. Oficialii ruși au confirmat că trei avioane fără pilot au lovit o zonă din proximitatea centralei.

Experții AIEA au raportat că un nor de fum gros s-a ridicat deasupra instalației nucleare din Ucraina și au auzit mai multe explozii. Rafael Grossi, directorul general al Agenției a avertizat din nou că este extrem de grav faptul că Rusia continuă atacurile cu dronă în apropierea centralei, în pofida amenințărilor nuclear reale.

În tabără adversă, Institutul Războiului (ISW) a anunțat că Ucraina formează brigăzi noi, însă Armata lui Zelenski are carențe grave în materie de echipament și tehnică militară. Kievul abordează diferit provocările generate de lipsa cadrelor militare, însă întârzierile în livrarea armamentului pun mare presiune pe armata ucraineană.

Război în Ucraina

În așteptarea armelor occidentale

ISW a menționat că ajutorul militar livrat în Ucraina reprezintă „un factor determinant în ceea ce privește momentul și amploarea la care forțele ucrainene pot contesta inițiativa pe câmpul de luptă și pot desfășura operațiuni contraofensive semnificative din punct de vedere operațional în viitor”.

Anunțul Institutului vine în contextul în care președintele ucrainean a declarat că forțele armate ale Kievului sunt mai bine poziționate pe frontul din Ucraina, dar în ciuda acestui lucru orice acțiune militară ulterioară depinde foarte de mult de logistica de artilerie și echipamente militare de care vor dispune brigăzile.

Liderul de la Kiev reclamă faptul că ajutorul militar promis de aliați întârzie să ajungă în Ucraina. „Aceasta este cea mai mare tragedie a acestui război, faptul că, între decizie și realitate, avem de așteptat foarte, foarte, foarte mult”, a declarat Zelenski.

Război în Ucraina

Ucraina înființează noi brigăzi militare

Liderul de la Kremlin va primi săptămâna viitoare vizita premierului indian Narendra Modi. Prim-ministrul indian ar urma să ajungă în Moscova la începutul săptămânii viitoare. Potrivit ministrului indian de Externe, cei doi lideri vor aborda teme precum îmbunătățirea relațiilor bilaterale și problemele regionale și globale.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a descris vizita liderului indian ca fiind foarte importantă. „În plus, cooperarea noastră comercială și economică este, de asemenea, una dintre principalele probleme care sunt discutate.

Cele mai diverse domenii de cooperare pe care intenționăm să le dezvoltăm, pentru care există voință politică reciprocă”, a declarat Peskov. Ultima vizită a premierului indian în Rusia a avut loc în 2019 cu ocazia unui forum din orașul port Vladivostok, potrivit Sky News.

Vezi si alte articole...