vineri, iulie 19, 2024

Război în Ucraina, ziua 868. Planurile Rusiei, demascate de un lider NATO

ExterneRăzboi în Ucraina, ziua 868. Planurile Rusiei, demascate de un lider NATO

Război în Ucraina, ziua 868. Atacul masiv asupra spitalului ucraineană a stârnit revoltă asupra Rusiei. Majoritatea statelor au condamnat acțiunea și l-au pus la zid pe Putin. Teroarea plutește în zona afectată, iar veștile din fruntea NATO nu sunt încurajatoare. Viktor Orban a anunțat că numărul atacurilor masive ale rușilor va crește în următoarele trei luni.

Război în Ucraina, ziua 868. Liderul opoziției Ungaria va vizita Kievul 

În urma loviturii mortale din partea Rusiei, Péter Magyar, noul lider nou al opoziției din Ungaria, va merge la Kiev, potrivit Politico.

„Ca tată, nu pot face altfel. Oribilul atac cu rachete rusești de ieri a șocat pe toată lumea. Niciun copil nu este în război”, a transmis oficialul.

Atacul asupra spitalului Ohmatdet a fost condamnat de mulți șefi de stat. Marți, ONU a anunțat că dovada loviturii trupelor rusești a fost surprinsă pe înregistrările video.

Viktor Orban: Atacurile se vor înmulți

Premierul ungar susține că atacurile trupelor rusești vor fi „mult mai brutale” și vor fi mai dese în următoarele trei luni, condor

„Energia confruntării, numărul de morți, viețile pierdute și victimele vor fi mai brutale decât au fost în ultimele șapte luni, chiar dacă perioada anterioară a fost, de asemenea, foarte brutală”, a spus oficialul.

Război în Ucraina

Dincolo de această opinie, premierul ungar nu a intrerupt legătura cu Putin, fiind intens criticat din acest motiv. În urma loviturii de luni noaptea, zeci de persoane și-au pierdut viața. De asemenea, peste 50 de oameni au fost răniți. Imaginile din curtea unității spitalicești lovite au făcut înconjurul lumii.

Război în Ucraina, ziua 868. Volodimir Zelenski, despre vizita premierului indian la Moscova

Preşedintele ucrainean susține că vizita premierului indian Narendra Modi la Kremlin ar fi o amenințare pentru pacea Ucrainei, conform AFP.

„Este o dezamăgire enormă şi o lovitură devastatoare pentru eforturile de pace să vezi liderul celei mai mari ţări democratice din lume strângându-l în braţe pe criminalul cel mai sângeros al lumii, la Moscova, într-o astfel de zi”, a transmis Zelenski.

După lovitura masivă, președintele ucrainean a dat asigurări că armata sa va avea o replică la fel de dură.

Vezi si alte articole...