miercuri, aprilie 17, 2024

RBI îşi menţine evaluarea că achiziţionarea unui pachet de acţiuni la Strabag a respectat legile privind sancţiunile împotriva Rusiei

EconomieRBI îşi menţine evaluarea că achiziţionarea unui pachet de acţiuni la Strabag a respectat legile privind sancţiunile împotriva Rusiei

Dar banca a mai spus că acordul pentru participaţia la Strabag, care a fost controlat de oficialii guvernamentali americani, ”necesită verificări ample de conformitate” în urma unui transfer recent al deţinerii.

Dezvăluirea de marţi de către Raiffeisen (RBI) este cea mai recentă evoluţie în încercarea sa de a debloca participaţia într-un acord complex, ca mijloc de a elibera unele dintre miliardele sale blocate în Rusia.

Reuters a relatat pe 20 martie că oficialii Trezoreriei SUA şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la tranzacţie în cadrul unor întâlniri cu banca şi autorităţile austriece.

În decembrie, RBI a anunţat că intenţionează să cumpere pachetul de 1,5 miliarde de euro la Strabag, de la Rasperia Trading Limited, cu sediul în Rusia, o companie controlată de omul de afaceri rus Oleg Deripaska.

Aproximativ în aceeaşi perioadă, Strabag a spus că Iliadis JSC cumpără Rasperia, o afacere a cărei încheiere a fost anunţată săptămâna trecută.

Documentele companiei ruse de săptămâna trecută au arătat că Iliadis a fost înregistrată ca o companie la 12 iulie 2023, dar proprietatea sa este neclară.

”Deşi această tranzacţie recentă nu are legătură cu achiziţia anunţată de către RBI a acţiunilor STRABAG SE, necesită verificări ample de conformitate”, a spus RBI.

Aceasta a spus că noua structură de proprietate a Rasperia trebuie să ofere RBI ”confort că nicio persoană sau entitate sancţionată nu va beneficia direct sau indirect” de acordul său cu Strabag.

RBI a declarat iniţial că intenţionează să încheie tranzacţia până la sfârşitul lunii martie.

 

Vezi si alte articole...